Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Teknisk Projektledare - Bosch Rexroth AB

Bosch Rexroth är världens ledande leverantör inom industriell automation och mobilhydraulik. Ett komplett produktprogram, djup kompetens och god service gör företaget till en trygg och säker helhetsleverantör. Ambition är att med unik branschkunskap och kvalificerade medarbetare alltid erbjuda sina kunder det allra bästa. I Norden arbetar cirka 900 medarbetare med utveckling, produktion och försäljning. www.boschrexroth.se

Vill du vara med och utveckla och stärka upp affärsområdet för Industriell Automation Hydraulik inom Bosch Rexroth, marknadsledande aktör inom sin sektor? Vi söker en affärsdriven profil som kommer att vara ansvarig för projekt mot våra kunder – där du kommer att ha en viktig funktion som koordinator/projektledning mellan kund och interna funktioner som utveckling, teknik, sälj, ekonomi, supply chain etc. I rollen som Teknisk Projektledare jobbar du även nära Försäljningschefen för affärsområdet kring t ex strategiska och strukturella frågor för affärsområdets framdrift.

Detta är en viktig nyckelroll i arbetet kring Bosch Rexroths visionsuppfyllnad för de kommande 5 åren, bland annat omfattande en stark tillväxt- och differentieringsstrategi framåt. Rollen är ny för företaget och som Teknisk projektledare rapporterar du till Försäljningschef Industriell Hydraulik.

Du kommer att jobba tätt med affärsområdets säljteam som har sitt arbetsfält över hela Sverige. Din uppgift blir att gå in och stötta och vara sammanhållande vid större projekt avseende;

 • Strukturera och driva kommunikationen mellan tekniker, säljare, ekonomi och supply chain
 • Ha direktkontakt med kunden
 • Följa upp och rapportera statusen av projekt
 • Vara en resurs i säljarbetet, då din kompetens kan vara skillnaden mellan oss och en konkurrent
 • Ansvar för leveranstid, kvalitet och lönsamhet i projekten

Vidare kommer du att ha en viktig roll som stöttning för affärsområdets utveckling genom att vara strategiskt inblandad i hur projektorganisationen ska utvecklas samt genomföra ”lessons learned” och ta fram strategier för hur projekt ska kunna genomföras hos andra kunder.

Din bakgrund/profil

 • Akademisk utbildning, troligen teknisk med affärsinriktning
 • Starkt affärsorienterad med strategiskt tänk och fokus på kunden och kundnytta
 • Genuint tekniskt intresse – utifrån att du är intresserad av att se till att saker och ting finner sin lösning hellre än utarbeta den tekniska lösningen själv
 • Projektledarerfarenhet med fokus på hög flexibilitet då rollen kommer att innebära att hantera flera projekt samtidigt och din arbetsdag kommer vara uppdelad och kräva multifokus!
 • Du ska vara passionerad för din uppgift och van vid att jobba självständigt
 • Utifrån att organisationen befinner sig i en tillväxt och stark utvecklingsfas så behöver du ha ett stort mod att kunna ifrågasätta exempelvis gamla sanningar i syfte att hitta nya vägar framåt.
 • Mycket goda kunskaper både muntligt och skriftlig i svenska och engelska, rollen kräver god kommunikationsförmåga och en stark social förmåga.

Vi erbjuder dig

En mycket spännande tjänst för ett starkt, globalt bolag. Bosch är en stiftelse och den bolagsformen borgar för långsiktig hållbarhet och socialt ansvar där en bra balans mellan arbetsliv och privatliv hamnar högt på agendan. Företaget främjar arbete både flexibelt och mobilt för att underlätta livet för varandra.
Mångfald är en förutsättning och bolaget strävar efter att ha medarbetare med olika bakgrund, ålder och egenskaper. Som anställd har man en rad personalförmåner i form av personalrabatter, subventionerad lunch och träningskort. Som en del av Bosch ingår Bosch Rexroth i en global organisation och nätverk med allt vad det innebär i form av utbyte, struktur och karriärmöjligheter.

Övrigt

Tjänsten är på heltid med placering vid Bosch Rexroth svenska huvudkontor i Älvsjö. Då organisationen är utspridd förekommer resor i tjänsten.
Inom Bosch Rexroth strävar man efter en jämn könsfördelning och ser därför gärna kvinnliga sökanden till denna tjänst.

I denna rekrytering samarbetar Bosch Rexroth med K2 Search. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Catharina Kramer på 0705-835670 eller researchkonsult Johanna Mattsson på 0735–216 500. Då urval sker löpande rekommenderar vi dig att söka tjänsten omgående. Alla ansökningar och kontakter med K2 Search behandlas konfidentiellt.

Kort om Bosch Rexroth

Bosch Rexroth är en del av Bosch, ett företag med ca 400 000 anställda. Ett gammalt, anrikt företag med en stark historia. Företaget ägs idag av en stiftelse. Man lever efter devisen att företaget trots sin gedigna historia och storhet ska kännas, upplevas och ageras utifrån känslan av ett medelstort bolag. Ett exempel på detta är att man värdesätter beslutsfattande högt.