Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Financial Controller - Lekolar AB

Lekolar vill väcka lusten att lära genom att utveckla lärande miljöer för barn och ungdomar. Man riktar sig främst mot skola och förskola.

Lekolar är marknadsledare i hela Norden på pedagogiska hjälpmedel, leksaker, inredning och förbrukningsartiklar till skolor och förskolor och med mer än 20 000 produkter är Lekolars sortiment det bredaste på marknaden. Lekolar strävar efter att hjälpa varje barn att blomma, att göra arbetet för lärare och barn enklare, mer stimulerande och roligt. Lekolar vill väcka lusten att lära genom att skapa och utveckla lärande miljöer och tillhandahålla verktyg inom detta område.

Lekolar har sitt ursprung i BRIO AB men 2004 köpte Lekolar AB det bolagiserade affärsområdet BRIO Educational. Verksamheten har sedan dess ökat kraftigt och idag finns Lekolar i Norge, Danmark, Finland och Sverige. Koncernen har ca 300 medarbetare och omsätter cirka 1 miljard kronor. Lekolar ägs idag av Nalka Invest AB. För mer information vänligen se: https://www.lekolar.se/

I syfte att stärka upp den finansiella enheten vid huvudkontoret i Osby söker vi nu en:

Financial Controller

Vill du vara med på Lekolars fortsatta resa och utifrån din kompetens inom det finansiella området bidra till en spännande utveckling för bolaget?

Företaget befinner sig i stark tillväxt och tilltron och förväntningarna från det starka och engagerade ägarledet är stort. Utifrån ett marknadsperspektiv har man stora förväntningar på en fortsatt expansion framåt med god lönsamhet. Expansionen förväntas ske både organiskt och via förvärv i Norden.

Rollen är en ersättning inom det befintliga teamet på Lekolars ekonomiavdelning i Osby. Målsättningen är att få in en medarbetare som har jobbat ett antal år inom Financial Control som är duktig på redovisning, speciellt inom koncernredovisning – och tycker att detta är ett roligt område att jobba inom. Du förväntas bidra med att stärka upp kunskapen inom redovisningsområdet för Lekolar. En fördel är om du dessutom har jobbat i en verksamhet där lagerhantering förekommer.

Dina direkta arbetsuppgifter kommer främst att vara;

  • Bokslutsarbete inklusive lagerredovisning
  • Inrapportering och avstämning till koncernredovisningssystemet
  • Konsolidering på koncernnivå
  • Redovisningsfrågor

Du kommer att vara delaktig i konsolideringen av den nordiska koncernen liksom avstämning och analys av densamma. Du förväntas hålla dig uppdaterad avseende redovisningsregler inom K3 och IFRS samt vara ett stöd för ekonomiorganisationen inom dessa frågor.

Utmaningen

Företaget befinner sig i god utveckling och tilltron och förväntningarna från ägarledet (Nalka) är stort. Nalka utgör en stark och engagerad ägare. Utifrån ett marknadsperspektiv har man stora förväntningar på en fortsatt expansion framåt med god lönsamhet. Expansionen sker både organiskt och via förvärv i Norden.

Bolaget består av tre affärsområden, Education & Play, Furniture och Playground.

Din bakgrund/profil

Du har en akademisk examen, du har jobbat med motsvarande arbetsuppgifter någon annanstans (helt eller delvis) under minst fem år, du ska brinna för området ”redovisning” och kunna IFRS och K3 utifrån ett koncernperspektiv. Som person är du drivande och strukturerad, har lätt för att samarbeta med kollegor för att identifiera problem och finna lösningar. 

Koncernspråket är engelska

Är du den vi söker?

Det är viktigt att du trivs i en dynamisk verksamhet där utvecklingen går snabbt . Lekolar är idag Osbys största arbetsgivare och man är finns representerad i en rad andra länder.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare på Lekolar får du jobba med en utvecklingsresa, i nära samarbete med de olika verksamheterna. Du får också en möjlighet att jobba utifrån ett nordiskt perspektiv. Vi söker dig som ser möjligheterna i tjänsten och som vill dela med dig av din erfarenhet, ditt engagemang och ditt driv.

Övrigt

Tjänsten är på heltid. Placering vid Lekolar AB´s huvudkontor i Osby.

I denna rekrytering samarbetar Lekolar med K2 Search. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Catharina Kramer på 0705835670 eller researchkonsult Linnéa Lindroth på 0765253859. Då urval sker löpande rekommenderar vi dig att söka tjänsten omgående på www.k2search.se. Alla ansökningar och kontakter med K2 Search behandlas konfidentiellt.

Kort om Lekolar

Lekolar ägs sedan februari 2017 av Nalka. Nalka (www.nalka.com) investerar i nordiska rörelsedrivande bolag där vi som engagerad ägare kan stärka bolagens konkurrenskraft samt bidra till dess utveckling. Innehavshorisonten är långsiktig utan begränsningar i tiden.

Nalka ägs av Interogo Holding.

VD för Lekolar är idag David Persson.