Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Global Account Director för Ericsson - Wind River

Wind River utvecklar högteknologisk mjukvara för inbyggda system som finns i mer än två miljarder enheter över världen, bland annat i system som driver flygplan, tåg, bilar, telekomutrustning och medicinsk utrustning. Utmärkande för Wind Rivers produkter är att de alltid måste fungera. Wind River ägs av Texas Pacific Group, har cirka 1100 anställda varav ett 20-tal i Sverige. Läs mer om bolaget och produkterna på windriver.com.

I den här rollen driver du utvecklingen av Wind Rivers lösningar i Ericssons framtida produkter. Här får du arbeta med framtidens teknologi i ett litet bolag med oerhört viktiga lösningar.

Som Global Account Director har du helhetsansvar för samarbetet med Ericsson, varav ditt fokus ligger på att utveckla och bredda såväl relationen som affären. I nära dialog med Ericssons R&D och Sales driver du den strategiska utvecklingen där Wind River’s lösningar bidrar till Ericssons framtida framgångar. Till din hjälp har du utvecklare, säljare och säljstödsexperter på Wind Rivers olika kontor (ej direktrapporterande). Resor förekommer frekvent, du utgår från svenska kontoret i Kista och rapporterar till Säljdirektör EMEA.

För att lyckas i rollen har du erfarenhet av att utveckla framgångsrika affärer på den globala arenan, företrädesvis av komplexa tekniska lösningar. Det är en stor fördel om du har god kännedom om, och allra helst ett etablerat nätverk, inom Ericssons organisation.

Vi erbjuder:

Det här är en viktig internationell roll där du får representera affärskritiska lösningar inom framtidens teknik där den digitala transformationen i och med 5G, Cloud och AI sätter Wind River i en unik situation att växa som företag. Ericsson är en mycket strategisk kund och rollen som globalt ansvarig har en hög profil och är synlig internt där du får samarbeta med kollegor från VD-nivå och över flera kontinenter. Med Wind River levererar ni ”best-in-class technology” som står för hög kvalitet och hög tillgänglighet, vilket är avgörande för deras kunders potential att nå framgång.

Kvalifikationer:

  • Erfarenhet av framgångsrik lösningsförsäljning på en global marknad (krav).
  • God kunskap om Ericssons organisation: är väl förtrogen med hur nya lösningar skapas och inköpsprocessen (starkt meriterande).
  • Van förhandlare, även internationellt.
  • Talar och skriver engelska obehindrat.
  • Examen som civilingenjör, civilekonom eller liknande.

Egenskaper:

  • Affärsorienterad och prioriterar rätt för att nå satta mål.
  • Driven, med ett gott självledarskap.
  • Trivs med att skapa och utveckla relationer med nya människor.
  • Strategisk.

Wind River samarbetar med K2 Search i denna rekrytering. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Cecilia Linhart på 0733 700 733 eller cecilia.linhart@k2search.se.

Vänligen ansök via www.k2search.se så snart som möjligt. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.