Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Kanslichef - Sveriges Konsumenter

Sveriges Konsumenter är en ideell, oberoende paraplyorganisation med idag 21 medlemsorganisationer.  Vi arbetar för ökad konsumentmakt och att politiker, näringsliv och myndigheter alltid ska ha konsumenternas bästa för ögonen. En viktig del av vårt arbete är att följa och påverka politiken på EU-nivå, vilket sker bland annat genom engagemang och samverkan med den europeiska konsumentorganisationen BEUC. Vi driver flera stora utvecklingsprojekt och är finansierade genom statliga medel, projektmedel och medlemsavgifter. Sveriges Konsumenter äger tidningen Råd & Rön samt bedriver också konsumentvägledning på uppdrag av kommuner. Sammanlagt arbetar ca 25 personer på det gemensamma kontoret på Hornsgatan 172 i Stockholm. 

Sveriges Konsumenter har vuxit genom åren i storlek och styrka och har idag en unik roll som den självklara ideella konsumentrösten med genomslag både i svensk och europeisk politik. Nyligen antogs en handlingsplan för 2020-2023 med höga mål för politiskt arbete, kännedom, interaktion med medlemsorganisationer och mycket annat. Vi söker nu en kanslichef vilket är en ny funktion, som innebär att vara arbetsledare och administratör, samt att tillsammans med generalsekreteraren och personalen stärka och utveckla organisationen.

Ditt uppdrag

Dina arbetsuppgifter är i huvudsak ledning, administration och utveckling av kansliets arbete samt arbete med löpande och ny finansiering. Du kommer att vara direkt underställd generalsekreteraren och ha arbetsledning av idag ett tiotal personer. En ledningsgrupp inrättas i och med tjänstens tillsättning där, förutom du och generalsekreteraren, några av kansliets strategiska funktioner ingår.

  • Ansvar för övergripande arbetsgivar- och personalfrågor, inklusive anställning och lönesättning. Därtill kompetensutvecklings- och arbetsmiljöfrågor.
  • Ansvar för utveckling och genomförande av kansliets planering, verksamhetsplanering, budget och uppföljning av verksamhet. Ansvar för intern kommunikation, administrativa rutiner, mötesplanering, löpande översyn av styrdokument och interna policier (ej externa, politiska ståndpunkter).
  • Ansvar för en utökad och hållbar finansiering av verksamheten, inklusive ansökningar och rekvirering av medel, strategiskt och operativt arbete med nya finansieringskällor. Övergripande projektansvarig med ansvar för koordinering och rutiner kring projekt.
  • Bistå generalsekreteraren i administration kring arbetsutskott, styrelse, representantskap, årsmöte, valberedning m m.
  • Kontaktperson för redovisningskonsult, försäkringskassa, pensionsbolag, arbetsgivarorganisation i frågor som gäller kollektivavtal, löner, pensioner, semester, sjukfrånvaro etc.
  • Administrativa uppgifter kopplat till nuvarande medlemsorganisationer, ansvarig för interna register m m.

Ett externt redovisningsföretag sköter såväl löneadministration som löpande ekonomisk redovisning, hantering av leverantörsfakturor etc.

En arbetsmiljöenkät har nyligen genomförts. Arbetsplatsen präglas av stolthet, öppenhet, engagemang och hög grad av individuellt ansvar hos medarbetarna. Detta ser vi som viktigt att slå vakt om.

Kvalifikationer och meriter

Vi söker dig som har en akademisk utbildning, gärna inom administration, juridik eller statskunskap.

Du ska ha erfarenhet av personalledning och interna processer för att utveckla personer och arbetsplatser. Du ska ha grundläggande kunskaper och erfarenheter av ekonomi. Erfarenhet från arbete i ideella organisationer är starkt meriterade. Samhällsintresse liksom intresse för konsumentfrågor är meriterande.

Stor vikt läggs på personliga egenskaper. Du ska vara samarbetsinriktad, noggrann, initiativrik och systematisk och ha förmågan att tänka in relevanta aspekter liksom att planera i förväg. Du ska också ha förmåga att tänka i okonventionella banor, vad kan göras bättre av våra resurser för att uppnå bra resultat.

Mer information

Frågor besvaras via e-post av jan.bertoft@sverigeskonsumenter.se

Arbetstid/Varaktighet
Tillsvidareanställning på heltid, sex månaders provanställning. Tillträde snarast.

Lön
Efter överenskommelse. Kollektivavtal med KFO-Unionen gäller på arbetsplatsen.

Välkommen med din ansökan på www.k2search.se. Rekryteringsprocessen kommer pågå under sommaren, sista ansökningsdag är 19 augusti 2019.