Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Affärsinriktad och innovativ CFO - Clavister AB

Clavisters vision är en kommunicerande värld som bygger på förtroende och säkerhet. Uppdraget är att leverera god kontinuitet genom cybersäkerhetslösningar för kunder som vill kommunicera och skydda affärskänslig information och sitt rykte. Clavister är ett bolag i stark tillväxt som är ett av Europas ledande bolag inom cybersäkerhet. Bland Clavisters produkter och tjänster finns exempelvis brandväggar, identitets- och accesslösningar och säkerhetslösningar för telekomnätverk. Clavister är sedan 2014 börsnoterade och är inne i en expansiv fas. Bolaget har funnits i cirka 20 år och har idag runt 180 anställda med en orderingång på ca 120 miljoner kronor (2018). Man går nu in i ett spännande skede där det planeras för stark tillväxt. Det moderna huvudkontoret är placerat i Örnsköldsvik och bolaget finns dessutom representerat i Norden, Tyskland, Japan, Italien och Sydostasien.

Erbjudandet

Den globala efterfrågan på Clavisters produkter är mycket stor och bolaget växer. Kulturen hos Clavister präglas av ett agilt arbetssätt med en stark drivkraft framåt där innovation, samarbete, affärsmässighet och proaktivitet är centrala parametrar för att nå tillväxtmålen. Inom Clavister råder ett starkt kommersiellt fokus och en förväntan på CFO är att med hjälp av finansiella kunskaper och finansiell information bidra till strategin genom innovation och förändringsförslag. I rollen som CFO får du en nyckelposition gällande att bidra till den fortsatta organisationsutvecklingen och tillväxten. I detta ligger att tillsammans med övrig ledningsgrupp leda förändringarna och bidra till att bygga strukturer för en stabil expansion.

Om tjänsten

Som CFO arbetar du verksamhetsnära och strategiskt med god finansiell förståelse tillsammans med ett visionärt synsätt. I rollen ansvarar du för att strategiskt utveckla och driva relationer med investerare i nära samarbete med VD. I ditt ansvar ingår även att:

  • Leda och coacha ekonomiteamet
  • Proaktivt sätta upp finansiella planer utifrån bolagets strategi
  • Tillsammans med VD vara språkrör för Clavister mot både svensk och internationell kapitalmarknad
  • Vara kontakt mot börsen och myndigheter i finans- och compliance-relaterade frågor
  • Arbeta tätt med bolagets finansiärer (aktieägare, långivare)
  • Aktivt samarbeta med sälj- och marknadsfunktionen för att bidra till affären
  • Aktivt vara med och leda förändringsarbetet genom att bidra med lösningar och affärsinsikter
  • Internt och externt redovisa och presentera företagets ekonomiska strategi samt utfall
  • Du rapporterar till CEO och ingår i ledningsgruppen.

Om dig

Vi söker dig som har en bred erfarenhet av ekonomiarbetet och kunskap om hela det finansiella flödet. Du har god förmåga att göra ekonomiska analyser och bidrar på så sätt till innovativa förändringar och tillväxt. Du har tidigare haft personalansvar och har ett genuint intresse för att utveckla och coacha team. Med tanke på att Clavister är börsnoterat bör du ha erfarenhet av de processer som är förekommande hos börsbolag. Hos Clavister i Örnsköldsvik arbetar idag över 20 nationaliteter. Att du talar flytande engelska och svenska är därmed nödvändigt. Det är också viktigt att du har haft P&L-ansvar samt arbetat på ledningsgruppsnivå.

Du som person

Din förmåga att skapa kontakter och relationer är viktig för rollen och du bör trivas med att kommunicera och inspirera. Du har ett kommersiellt fokus och motiveras av att jobba nära affären samt har förståelse för vad som påverkar marknaden. Som ledare förutsätter vi att du har ett genuint intresse av att coacha och utveckla dina medarbetare. Du har förmågan att lyssna och är lyhörd utan att för den skull tappa ditt tydliga sätt att kommunicera och fatta beslut. Ditt engagerande och inspirerande ledarskap är något som tillsammans med din samarbetsförmåga kommer att bidra till Clavisters framgångsresa!

Ansökan

Clavister samarbetar med K2 Search i denna rekrytering. Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Helena Ekdahl på 070-691 90 86. Välkommen med din ansökan snarast på www.k2search.se. Intervjuarbetet kommer att ske löpande.