Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Affärsområdeschef – Industry - Sortera Group Ab

Sortera Group är miljöbolaget som genom sina tre affärsområden (Recycling, Industry och Materials) är den främsta och mest specialiserade aktören inom bygg- & anläggningsavfall i Sverige. Med över 300 anställda och en omsättning på ca. 1 miljard (2018) bedriver vi verksamheten i egen regi från försäljning, insamling, behandling och återvinning till slutmottagare. Sortera är verksamma från Gävle i norr till Ystad i söder. Sortera strävar efter att vara den främsta miljöentreprenören i branschen och ständigt minska utsläpp och miljöpåverkan i samtliga våra verksamheter 

Sortera Group är en dynamisk organisation med en entreprenöriell anda. Man har sedan starten 2007 varit i en stadig tillväxt och man står nu inför ytterligare expansion. Man söker nu därför en affärsområdeschef för området Industry. Sortera Industry erbjuder vakuumsugning och slamsugning, materialblåsning, högtrycksspolning, industri- och asbestsanering, samt en mängd tjänster inom VA-Teknik. De är idag en av de ledande aktörerna inom dessa tjänster, vilket innebär att de har bred kompetens och en stor maskinell utrustningspark, för att utföra alla uppdrag från smått till stort. Affärsområdet Industry omsätter ca 150 MSEK och består av ca 100 medarbetare samt 35 tyngre fordon.

Vi erbjuder

Rollen som Affärsområdeschef för Industry erbjuder en spännande möjlighet att få vara en del utav ett marknadsledande och ständigt expanderande miljöbolag. I rollen har man fullt P&L ansvar för ett affärsområde bestående av ca 100 medarbetare, där man har tre divisionschefer samt en affärsutvecklingsansvarig direktrapporterande. Man är del utav koncernens ledningsgrupp och rapporterar till vVD. I rollen är man högst bidragande till organisationens fortsatta tillväxt vad gäller att få in rätt typ av affärer samt integrationsarbete vid kommande uppköp. I denna tillväxt är man ansvarig för att ständigt förbättra strukturer och processer samt jobba för att uppnå en kontinuitet i affären. Man kommer i rollen att få vara tillgänglig för operativa frågor och samtidigt fokusera på övergripande och strategiska initiativ.

Kvalifikationer

 • Bred ledarerfarenhet, med tidigare erfarenhet av att leda chefer
 • Erfarenhet av att leda och hantera liknande typ av arbetskraft
 • Erfarenhet av tillväxt- och förändringsarbete
 • Kommersiell erfarenhet

Personliga egenskaper

 • Affärsmässig
 • Analytisk
 • Tydlig kommunikation
 • Förtroendeingivande och stabil i ditt ledarskap
 •  Innlyssnande, lyhörd och teamorienterad
 • Förändringsbenägen
 • Självständig

Sortera Group samarbetar med K2 Search i denna rekrytering. Vill du veta mer är du varmt välkommen att kontakta Stina Torell, stina.torell@k2search.se eller Petter Pålsson, petter.palsson@k2search.se. Vi hanterar ansökningarna löpande. Ansökningar och kontakter hanteras självfallet konfidentiellt.