Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Finance Manager Sverige & Finland - KOMPAN Sverige AB

KOMPAN är en av världens ledande leverantörer av lekplatser och utomhusgym. Med 1300 medarbetare, försäljningsbolag i 19 länder och distribution till över 60 länder, tillverkas lek-, sport-och parkutrustning samt innovativa möbler för urban miljö och parker. Designen präglas alltid av en genuin pedagogik från KOMPANs Pedagogiska Institut och lekplatserna är utformade för att främja barnens inlärning, locka till rörelse och aktiv lek samt förbättra människors hälsa. Produktutveckling, formgivning och design sker i Danmark och i Berlin. Produktion sker primärt i Tjeckien men även i Tyskland. Säljkontoret i Sverige är placerat i Mölnlycke. KOMPAN har höga målsättningar och en ambitiös tillväxtstrategi. Slottsbro är ett av KOMPANs välkända varumärken i Sverige. Produkterna består till stor del av möbler för urban miljö och parker samt lekplatser i framförallt trä. Läs mer på www.kompan.se samt www.slottsbro.se

Vill du vara med och skapa ett gladare och hälsosammare samhälle? Brinner du för business controlling och vill jobba för ett framgångsrikt säljbolag i en internationell koncern?

KOMPAN Sverige söker nu en Finance Manager för Sverige och Finland som ansvarar för den lokala ekonomifunktionen för säljbolagen i Sverige samt Finland. Detta innebär bl a finansiell och kommersiell support till VD där ni tillsammans deltar i månatliga business reviews gentemot moderbolaget i Danmark. Det innebär också ansvar för koordinering gällande den årliga budgetprocessen samt löpande rapportering av nyckeltal till Group Finance samt övriga nyckelpersoner gällande frågor och nyckeltal kopplat till affärsutveckling, budget/prognoser, månads- och årsbokslut samt cashflow optimering. Du är med i den lokala ledningsgruppen.

Du arbetar nära övriga roller i den lokala ledningsgruppen där du tar en ledande roll i frågor som rör bolagens lönsamhet samt nyckeltal. Du har också ansvar för IT-support samt administrativa HR-frågor på lokal nivå.

Rollen utgår från det svenska säljkontoret strax utanför Göteborg och rapporterar till VD för Sverige och Finland.

Att arbeta på KOMPAN

KOMPAN har haft en fantastisk utveckling de senaste åren gällande utveckling och tillväxt, både internationellt och i Sverige. Du kommer till ett ambitiöst bolag där säljarna är hjältarna och där du i rollen som Finance Manager får stora möjligheter att vara med och påverka affärsutvecklingen framöver.

Bolaget investerar löpande i nya verktyg och lösningar och du får möjlighet att arbeta i ett starkt och väletablerat säljbolag i Sverige med en solid internationell organisation som stöd. KOMPAN är ett bolag som har välfungerande affärssystem och nyckeltal där du får starkt stöd från Group Finance.

KOMPAN är marknadens ledande företag i sin bransch vars filosofi är baserad på kärnvärdena: Hälsa, Inlärning och Miljö. KOMPAN skapar hälsosamma miljöer för människor, områden och samhället i stort och erbjuder nu en möjlighet för rätt person att ingå i en koncern med stor tillväxtpotential.

Vem är du och vad drivs du av att göra?

Rollen som Finance Manager är en bred och självständig roll i ett bolag med stort fokus på affären, kunder och säljprocesser. Vi tror du har några års erfarenhet från en motsvarande roll med ett stort fokus på business controlling. Vi ser gärna att du också har erfarenhet från redovisning och/eller revision. Meriterande om du har erfarenhet från internationella och/eller nordiska verksamheter. Du är van att jobba i affärssystem samt att du är en mycket van Excel-användare. Som person är du självständig men samtidigt en bra lagspelare. Vi tror du är analytisk, älskar siffror och att du triggas av problemlösning. Du har också ett kommersiellt fokus och brinner för affärsutveckling.

KOMPAN samarbetar med K2 Search i denna rekrytering. Vill du veta mer kring rollen är du välkommen att kontakta Ingvild Solheim Bobek, senior rekryteringskonsult, 0733-66 75 85 ingvild.solheim.bobek@k2search.se eller Johanna Mattsson, senior researchkonsult, 0735-216 500 eller johanna.mattsson@k2search.se.

Ansök till tjänsten på www.k2search.se – vi ser fram emot att höra av dig så snart som möjligt! Ansökningar och kontakter behandlas självfallet konfidentiellt.