Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Plant Manager - Tarkett AB

Med en nettoförsäljning på EUR 2.8 miljarder år 2017 anses Tarkett som världsledande inom innovativa och hållbara lösningar för golv och sportytor. Med nästan 12 500 medarbetare och 34 fabriker når Tarkett kunder i mer än 100 länder globalt och säljer 1.3 miljoner kvadratmeter golv varje dag till sjukhus, skolor, hushåll, hotell, kontor, butiker och sportarenor. Det finns en stark lokal förankring i Sverige och Norden med fabriker i södra Sverige. En av dessa fabriker finns i Hanaskog där både tillverkning och sammansättning av golv sker. 
Läs mer på 
www.tarkett.se 

Plant Manager Tarkett AB

Som en av världens största tillverkare av golv ser man ett särskilt ansvar för att verksamheten bedrivs på ett långsiktigt och hållbart sätt. Man vill göra bra saker; golv som fyller en funktion, som är vackra att se på och som samtidigt är bra för miljön och för oss människor. Man utvecklar nära samarbeten, där man engagerar kunder, leverantörer, forskare och andra för att kunna göra bra saker – tillsammans. Därför sammanfattar man sitt hållbarhetsarbete under devisen ”Doing Good. Together”. Tarkett i Hanaskog har under flertal år gjort en omfattande förändringsresa där man optimerat, effektiviserat och moderniserat produktionen till en av de mest automatiserade i branschen. Fabriken i Hanaskog är mycket förknippat med varumärket Tarkett och ligger geografiskt bra för leveranser i Norden. De franska ägarna ha gjort stora investeringar i Hanaskog som är en uttalat strategiskt viktig site för Tarkett.

Vi erbjuder

Som Plant Manager kommer du att ha ett övergripande ansvar för verksamheten i Hanaskog. Din uppgift blir att på ett effektivt sätt driva, leda och följa upp den dagliga verksamheten och ansvara för att kort- och långsiktiga mål uppfylls utifrån verksamhetens affärsplan. Ditt ansvarsområde för verksamheten i Hanaskog omfattar hela tillverkningskedjan, kvalitet, forskning och utveckling, logistik samt de administrativa funktionerna kopplat till siten. Du kommer att ha ca 9 direktrapporterande chefer inklusive Plant Managers för ytterligare två siter varav en belägen i Polen. I rollen kommer även att på sikt att överta ett åtagande att driva och utveckla Tarketts ställning inom träsegmentet på det internationella planet, som Wood Cluster Director.

Tarkett har tydliga mål för kompetensutveckling för sina medarbetare. Företagskulturen kännetecknas av en öppen, teamorienterad, prestigelös och välkomnande atmosfär. För att trivas bör du tycka om att arbeta i en dynamisk kultur med höga ambitioner.

Då Tarkett idag är en global koncern finns det även möjligheter till karriärsutveckling internationellt.

Bakgrund och erfarenheter

 • Minimum 5 års ledarerfarenhet från liknande roll och ansvar
 • Goda affärskunskaper och erfarenheter gällande strategisk planering, budgetering, resursfördelning, HR samt vana vid att driva förändringsledning.
 • God kännedom och erfarenhet från Lean management
 • Erfarenhet från industri (behöver inte vara trä) men måste förstå materialflöden
 • Van vid processindustri/tillverkande industri, underhållsorganisation, avvägningar mellan mankraft och automatisering
 • Mycket god förmåga att leda utifrån att vara en god förebild och skapa brett förtroende inom organisationen.
 • Styrka i att fatta beslut, att bygga teamanda och samarbeten över gränser. 
 • Internationell erfarenhet
 • Engelska flytande i tal och skrift
 • Vana och lätthet att hantera i olika system
 • Relevant akademisk utbildning, BS Business Management eller liknande

Personliga egenskaper

 • Prestigelös, förmåga navigera i matrisorganisation med många stakeholders
 • Hands-on personlighet, drivande med stark förmåga att skapa förtroende
 • Kommunikativ muntligt och skriftligt
 • Bestämd och tydlig med hög beslutsförmåga
 • God representant för företaget och varumärket

För ytterligare information

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Catharina Kramer 0705-835670 eller researchkonsult Linus Nilsson 0735-143309 på K2 Search AB. Då urval sker löpande rekommenderar vi dig att söka tjänsten snarast på www.k2search.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.