Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Finance Manager Sweden & Norway - Tunstall AB

Tunstall Healthcare Group är ett brittiskt världsledande företag inom trygghetsteknik och systemlösningar som underlättar och förbättrar vård och omsorg av äldre, funktionshindrade och kroniskt sjuka. Företaget grundades i Storbritannien 1957 och är med över 2500 anställda globalt ett marknadsledande företag som utvecklar, tillverkar och tillhandahåller trygghetssystem i nästan 40 länder över hela världen. Över fem miljoner brukare utnyttjar Tunstalls produkter och tjänster varje dag. Tunstall Nordic AB – Sverige, Danmark, Finland, Norge & viss export – har ca 350 anställda. Det nordiska huvudkontoret ligger i Malmö. Besök gärna www.tunstall.se för mer information.

Vill du vara med och fortsätta utveckla Tunstall som marknadsledande aktör i denna viktiga och spännande roll? Då kan detta vara rätt för dig!

Tunstall är inne i en förändrings- och omstruktureringsfas i takt med att omvärlden och marknaden förändras. Transformationen sker inom bl.a. följande områden;

 • ”Privatisering” – från offentligt finansierad till mer privat äldrevård
 • ”Digitalisering – från analoga produkter till digitala
 • ”Tjänstefiering” – från produkter och hårdvara till tjänster och mjukvara
 • ”Molnifiering” – från lokala installationer till hostade molnlösningar
 • ”Konsolidering” – från bred produktportfölj till mer enhetliga lösningar

Tunstall ligger långt fram i branschutvecklingen vad gäller produktutveckling och teknisk kompetens, men även ur ett globalt marknadsperspektiv är den nordiska regionen intressant avseende samhällsfunktioner för social omsorg och välfärd. Kunderna finns i nuläget främst inom kommunal/offentlig äldrevård men det finns även en stor framtida tillväxtpotential inom hälsovård/landsting, den privata sektorn (B2B) och inom konsumentmarknad (B2C).

En viktig del i företagets strategi är att följa, och i vissa fall även leda, utvecklingen mot de trender som nämns ovan. Naturligtvis är det då en avgörande framgångsfaktor att bolaget på ett effektivt sätt driver arbetet med att attrahera, rekrytera, behålla, utbilda och utveckla individer, kompetens och humankapital. Våra anställda är vår viktigaste resurs!

Ansvaret i rollen

Som Finance Manager med ansvar för den svenska och den norska verksamheten kommer du in i en spännande tillväxtfas. Tunstall har en stark marknadsbas i Sverige och Norge är under uppbyggnad, vilket innebär att det kommer att hända väldigt mycket framöver. Detta är en viktig nyckelroll i bolagets tillväxtresa. Karaktären i rollen är inriktad på country/business controlling med ett legalt ansvar för ländernas årsredovisningar och resultat. Du förväntas vara väl insatt i företagets affär och vara ett nära samt proaktivt stöd till ett antal av företagets funktioner kring ekonomistyrning och verksamhetsuppföljning. Mycket rapportering och presentationer kräver att du är duktig på att kommunicera i tal och skrift på engelska.

Dina kvalifikationer och erfarenheter

 • Akademisk examen, exempelvis civilekonom.
 • Minimum 10 års arbetslivserfarenhet, ett par år inom redovisning/revision och övriga år inom controlling/finansiell analys.
 • Gedigen erfarenhet inom business controlling och intern rapportering, stor vana av att arbeta verksamhetsnära.
 • Arbetat i ett dotterbolag i en koncern och van vid internationell rapportering.
 • Senioritet, gärna ledarerfarenhet även om rollen inte innebär ett personalansvar.
 • Hög nivå inom Excel, BI verktyg och ERP (gärna Navision eller IFS).

Är du den vi söker?

För att lyckas i denna ledarroll behöver du trivas i en verksamhetsnära roll, i en miljö där affären står i fokus. Du är en framåtriktad, driven och ambitiös person som är duktig på att samverka och som främjar ett trivsamt och öppet klimat. Du behöver också vara tydlig och rak, våga utmana och arbeta med förändringsledning. Viss pondus och integritet krävs för att lyckas i denna roll.

Vi erbjuder dig

Tunstall är ett affärsdrivet bolag med en marknadsledande position, ett tydligt syfte och goda värdegrunder. Vi har en framtidssäkrad teknik som är under ständig utveckling och en unik bredd i vår produktportfölj. Vi befinner oss i en mycket spännande fas då Tunstall är under tillväxt och har påbörjat en förändringsresa gällande affärsmodellen. Som ledare/nyckelperson på Tunstall får du ett tydligt mandat, frihet under ansvar samt stora möjligheter att påverka och bidra med egna idéer. Vi söker dig som ser möjligheterna i tjänsten och som vill dela med dig av din erfarenhet, ditt engagemang och ditt driv. Skriv gärna och berätta för oss vad som lockar dig med denna roll och varför just du vill anta den här utmaningen.

Övrigt

Placeringsort på Tunstalls nordiska huvudkontor i Malmö, Hyllie. Rollen är på heltid och tillsvidare, tillträde snarast.

I denna rekrytering samarbetar Tunstall med K2 Search. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Linus Nilsson på 0708 91 82 81 eller Eva Backstam 0760 00 18 20. Då urval sker löpande rekommenderar vi dig att söka tjänsten omgående på www.k2search.se. Alla ansökningar och kontakter med K2 Search behandlas konfidentiellt.

Välkommen med din ansökan!