Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Finance Manager Nordic - Festo AB

Festo är en världsledande leverantör inom industriell automation. Festo ger producerande företag ökad lönsamhet genom bättre automationsekonomi med komponenter och utbildning i system. Festo skapar lönsamma rörelser. Företaget finns i 176 länder indelade i tre huvudområden; Amerika, Europa (inkluderat Afrika) och Asien. Omsätter över 3 miljarder Euro och har över 21 000 anställda. Det är en stabil familjeägd koncern med moderbolag i Tyskland.

Läs gärna mer om företaget på www.festo.com

Vi söker en Ekonomichef till verksamheten i Norden som inkluderar Baltikum. I Sverige finns man sedan 1964 och är idag en del i ett kluster Nordic. Festo Nordic består av sju legala enheter – försäljningsbolag. Man har även produktion av systemlösningar i Malmö där det nordiska huvudkontoret finns.

Syftet med rollen är att leda, driva och utveckla Festo Nordics finance funktion. Ledaransvar för 7 personer som finns i olika länder i Norden och Baltikum. En viktig del i rollen är att kunna leda på distans och leda i olika slags kulturer, vilket kräver ett tydligt och direkt ledarskap med en förmåga att involvera, engagera men även ställa krav och följa upp.

Rollen förväntas stötta VD i frågor som rör finance, vara proaktiv i detta arbete och se till helheten. Tyngdpunkt i rollen ligger på ledarskap, rapportering till koncernen och controlling. Rollen ingår i Festo Nordic ledningsgrupp, rapporterar till VD Nordic och även till Group Controller på moderbolaget i Tyskland.

Din bakgrund
Vi tror att du är en erfaren ekonomichef med en bredd inom området och med en akademisk examen som civilekonom. Du är en erfaren ledare och haft haft medarbetare i olika länder. Vidare är det viktigt med koncernförståelse, vi tror att du har arbetat i ett dotterbolag i en koncern och är van vid att rapportera till en moder. Gärna arbetat inom en koncern som arbetar med fokus på försäljning B2B. Vi vill att du har en erfarenhet av att ha arbetat med SAP. En god förmåga att sammanfatta, rapportera och presentera, du behöver trivas i detta forum och vara duktig på presentationsteknik.

Vem är du?
Vi söker en duktig ledare som har förmåga att jobba genom andra och som är ärlig, ödmjuk, transparent och har förmåga att inspirera andra. En positiv, humoristisk och prestigelös person. Du vågar tänka utanför boxen, ser helheten och har förmåga att prioritera samt en strategisk höjd. Du hanterar saker på ett engagerat sätt, är stabil och trygg i sig själv. Du har en servicevilja och en god förståelse för vikten av att prioritera kunden/affären.

Vad erbjuder vi?
Festo har ett väldigt gott rykte och står för kvalitet, hög service, ett starkt och tydligt varumärke. Det är ett stabilt och gediget företag som ständigt utvecklas. I denna roll får du möjlighet att arbeta inom ett stort globalt bolag i ett kluster som har stor betydelse för helheten. Det finns mycket glädje och energi i bolaget, det är en väldigt bra kultur med trevliga människor, en genuin och bra anda. Rätt person kan verkligen komma in och göra skillnad. Du kommer fritt kunna påverka rollen, självständigt driva ditt ansvarsområde och kunna skapa fantastiska resultat.

Vi söker dig som ser möjligheterna i tjänsten och som vill dela med dig av din erfarenhet, ditt engagemang och driv.

Ansökan
För mer information är du välkommen att kontakta researchkonsult Linus Nilsson 070-891 82 81 eller rekryteringskonsult Eva Backstam 076-000 18 20.

Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval sker löpande därför rekommenderar vi dig att söka tjänsten omgående på www.k2search.se.

Vi ser fram emot din ansökan!