Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

CIO / IT-chef - SVT Produktion & Teknik

SVT är ett public service-företag vars uppdrag vilar på en demokratisk idé. SVTs mål är att erbjuda ett utbud som engagerar, underhåller och berikar – för alla åldrar och intressen. Under SVTs tak finns över 120 olika yrkesroller som arbetar med hela kedjan från idé till produktion och distribution. På SVT finns ungefär 2100 vidareanställda och ett varierande antal visstidsanställda. Bland våra anställda är 49 procent kvinnor och 51 procent män, och hos cheferna är könsfördelningen 56 procent kvinnor och 44 procent män. SVT har kontor på 40 orter runt om i Sverige, och ett korrespondentnätverk i hela världen.

SVTs verksamhet bedrivs självständigt och oberoende i förhållande till politiska, kommersiella och andra intressen i samhället. SVT finansieras genom en public service-avgift som samlas in via skattsedeln. Det är alltså du och alla andra som är de verkliga ägarna.

CIO / IT-chef

Produktion & Teknik inom SVT har som uppdrag att leverera tjänster inom Produktion och IT som säkrar och utvecklar SVT:s uppdrag. För drygt tre år sedan slogs produktion, operations och back end för publika tjänster inkl IT-säkerhet och distribution, ihop till en enhet. Detta för att öka möjligheten till samsyn i den förflyttning och digitalisering av SVT som är nödvändig för att fortsätta vara i framkant och bli ett modernt public servicebolag. Produktion & Teknik har drygt 650 medarbetare.

SVT står mitt i en digitalisering av ett traditionellt tv- och produktionsbolag till digitalt mediahus. Det är en kulturell och organisatorisk utveckling och förändring som är både krävande, utmanande och oerhört spännande. Som CIO för Produktion & Teknik kommer du tålmodigt behöva hantera en företagskultur med förståelse och driv, där tydlighet är oerhört viktigt. Din analytiska förmåga i kombination med verkställande av nödvändiga förändringar för att klara förflyttningen framåt ingår i det strategiska arbetet.

SVT ser en stor förflyttning från traditionella TV system baserad på specifik hårdvara till standardiserad hårdvara med specifik mjukvara som en stor transformationsutmaning framåt.

Rollen och ansvarsområden som CIO Produktion & Teknik

Som CIO har du det övergripande ansvaret för den dagliga IT-driften för flera av SVTs kritiska back end system (en teknik som rullar 24/7), samt att utveckla och implementera IT-strategier. Vi ser att du driver och bidrar till att utveckla/transformera den interna kompetensen för att kunna möta framtidens krav och behov för online-baserade tjänster och produkter, och där du i din roll driver det visionära utvecklingsarbetet inom teknik och kultur kopplat till detta. Du ansvarar för att SVTs IT-miljö är säker tillsammans med IT-säkerhet, ändamålsenlig och så kostnadseffektiv som möjligt, där val av arkitektur för riskhantering är central. I sviterna av Corona-pandemin ökar också ansvaret för arbetsgivaren när det gäller IT i hemmet som en naturlig förflyttning. I rollen arbetar man också tätt i samarbete med front end utvecklingen av SVTs publika tjänster och IT-/och informationssäkerhetscheferna i vardagen.

Du har en drivande roll i att utveckla den strategiska produktutvecklingen mot externa och interna användare. Som CIO för Produktion & Teknik rapporterar du till CTO inom SVT och sitter i enhetens ledningsgrupp. Du har budget- och personalansvar.

Din erfarenhet – din personlighet

Vi ser att du har bred ledarerfarenhet, både operationellt och strategiskt inom IT-drift, förvaltning mjukvaruplattformar och där IT-utveckling varit en central del av ditt ansvar. Du har erfarenhet av modern teknik inom produktorienterad tjänsteutveckling, IT-processer och utvecklingsprojekt av verksamhetsövergripande karaktär. Du har god erfarenhet av outsourcade lösningar samt samarbete med externa partners för olika verksamhetsutvecklande leveranser.

Du har erfarenhet av att leda och utveckla IT-organisationer i förändring, med initiativ som påverkar på högre strategisk verksamhetsnivå. Analytiskt och målmedvetet förhållningssätt med förmåga att verkställa/genomföra, skapa struktur och en verksamhet med tydliga prioriteringar för att framgångsrikt nå resultat. Du har uthållighet, tycker om att verka i en krävande och utmanande kontext och är en person som både skapar och utvecklar förtroendefulla relationer – både internt och externt.

Du har en akademisk utbildning inom IT eller motsvarande.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och placeringsort är vid SVT på Gärdet i Stockholm.

Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till K2 Searchs rekryteringskonsult Gabriella Huss på gabriella.huss@k2search.se eller 0708-68 58 45. Fackliga frågor besvaras av Jonas Ohlsson (Journalistförbundet), Maria Nassikas (Unionen) samt Fanny Lindhé (Saco). Samtliga nås via SVTs växel, tfn 08-784 00 00. 

Sista ansökningsdag är den 2 april, men vi kommer att hantera ansökningar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!