Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

VD Helsingborg - Green Landscaping AB

Green Landscaping Helsingborg är idag en del av Green Landscaping Group AB. Bolaget är börsnoterat på Nasdaq Stockholm. Koncerngruppen är Sveriges ledande inom utemiljö och erbjuder ett komplett utbud av tjänster inom skötsel, finplanering och expertuppdrag. Bolaget är verksamma i hela Sverige samt Norge med fokus på storstadsregionerna.

Green Landscaping har under den senaste åren vuxit från 3 bolag till dagens 30 bolag samt växlat upp från en omsättning på 700 miljoner till över 2,1 miljarder. Koncernen är idag noterat (2018) via Small Cap.

VD – GREEN LANDSCAPING HELSINGBORG

Green Landscapings Helsingborgs verksamhet omfattar ett komplett utbud av utemiljötjänster, såsom grönyteskötsel, finplanering och anläggningsjobb. Kunderna innefattar offentlig sektor, bostadsbolag och bostadsföreningar. Företaget har verksamheter i Helsingborg, Landskrona och nordvästra Skåne.

Bolagets Helsingborgsverksamhet består idag av en sammanslagning av olika verksamheter, en stark kärna på 30 personer samt en omsättning på ca 100 miljoner. I syfte att vidareutveckla verksamheten mot uppsatta kvalitets– och lönsamhetsmål söker vi nu en erfaren ledare med medarbetare, kunden och affären i fokus

Som VD för bolaget kommer du att spela en nyckelroll för vår närvaro i regionen och du kommer att ha fullt mandat att driva din verksamhet utifrån det synsätt som du finner lämpligt med stöd från Regionchef och styrelse. Tillväxten inom Green sker i en högst decentraliserad struktur där VD har stort eget mandat att utveckla verksamheten. Till stöd finns ett antal funktioner som VD har möjlighet att nyttja i sitt arbete.

Viktiga fokusområden för rollen kommer att vara;

 • Utifrån ett starkt ledarskap skapa tillit i organisationen och nöjda medarbetare
 • Att sätta en god struktur för uppföljning, information och kundbearbetning
 • Att bygga kultur och samhörighet mellan alla led
 • Att stärka fokus på affären och skapa insikt kring lönsamhet och avtalsfrågor.
 • Utveckla och skapa starka relationer med kunder, befintliga såväl som nya.

Du har förmågan att utöva ett operativt ledarskap vilket innebär att du är med där det händer, du träffar kunder och förhandlar avtal och, inte minst ser till att alla i verksamheten känner en stor delaktighet och insikt kring utvecklingen i verksamheten.

Din profil

För att klara utmaningen tror vi att du har följande med dig;

 • Erfarenhet från att vara ledare inom någon form av kund- och personalintensiv serviceverksamhet inom tjänstesektorn – du behöver dock inte ha branscherfarenhet.
 • Erfarenhet från komplexa miljöer med högt tempo och entreprenöriellt driv
 • Att du har stark framdrift och kan fatta beslut som blir tydliga för organisationen
 • Affärsmässighet och stort engagemang för affären
 • Ett plus är om du på vägen har varit med om att driva en förändringsresa som har gjort stor skillnad för verksamheten.

Vad vi erbjuder dig

Att vara en del av Green är att vara en del av en spännande resa. Bolaget har haft en fantastisk tillväxt och kommer att fortsätta växa och utvecklas på ett spännande vis. Det finns en stark innovationskraft och entreprenörsanda i bolaget, man satsar mycket på hållbarhet och samhällsstödjande insatser i olika projekt, bland annat Green Academy som instiftades för några år sedan. Bolaget växer även i Norden och fortsätter sin förvärvsresa både inom och utom Sveriges gränser.

Övrigt

 • Placering för rollen är på kontoret i Helsingborg.
 • Rollen är på heltid och tillsvidare, tillträde snarast.

I den här rekryteringen samarbetar Green Landscaping med K2 Search. Om du vill veta mer om tjänsten så är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Catharina Kramer på 0705835670. Utvärdering av kandidater sker löpande så vi rekommenderar dig att ansöka snarast via www.k2search.se. Alla ansökningar and kontakter med K2 Search behandlas högst konfidentiellt.