Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Försäljningschef - Lekolar AB

På Lekolar utvecklar vi lärmiljöer till förskola, skola och fritidshem. Vi är ca 300 dedikerade medarbetare som arbetar med att skapa verktyg som väcker lusten att lära och få varje barn att blomma. Med över 20 000 produkter är Lekolars sortiment marknadens bredaste. Vår verksamhet finns i alla nordiska länder, vi omsätter ca 1,3 miljarder SEK och vårt huvudkontor ligger i Osby.

Lekolar ägs sedan februari 2017 av Nalka. Nalka (www.nalka.com) investerar i nordiska rörelsedrivande bolag där vi som engagerad ägare kan stärka bolagens konkurrenskraft samt bidra till dess utveckling. Innehavshorisonten är långsiktig utan begränsningar i tiden.

VD för Lekolar är David Persson.

Försäljningschef Education & Play

Vill du vara med och forma en spännande tillväxtresa hos ett av Sveriges mest kända och välrenommerade bolag inom pedagogiska verktyg och inredning för skola och förskola? Är du intresserad av att arbeta i en flexibel miljö som präglas av högt i tak och ständigt lärande och vara med på vår spännande fortsatta resa framåt? Lekolar söker nu en erfaren ledare inom försäljning och som är beredd att ta Lekolars team av Distriktschefer vidare mot en ökad framgång på marknaden.

Affärsområde Education and Play är ett av Lekolars största affärsområde, man omsätter idag ca 300 miljoner SEK. Gemensamt för de produkter man erbjuder är ett stort fokus att skapa en inspirerande lärmiljö för elever och lärare. Detta spänner från de mer lekfulla lärandeområdena i förskolan till de regelrätta skolämnena i skolan som t ex Matematik, Biologi, Geografi, Fysik etc. Lekolar i sitt breda sortiment digitala – sensoriska och – kompensatoriska produkter. Hjälpmedel för förskola och klassrum som gör det roligt att lära sig nya saker. Denna känsla går som en tydlig röd linje i företaget och präglar både kultur och medarbetare.

Som affärsägare och Försäljningschef till området Education and Play blir du en viktig pusselbit i att utveckla affärsområdet och dess medarbetare framåt för att säkra tillväxt och framgång för verksamheten.

Du ansvarar för den nationella försäljningen, totalt omfattande 13 distrikt från söder till norr och jobbar tätt med de övriga affärsägarna inom Lekolars säljverksamhet. Du rapporterar till Landschefen tillika VD för Lekolar Svenska Sälj, Mattias Johansson, du sitter med i den svenska ledningsgruppen samt även i styrgruppen för Lekolars största affärsområde, Möbler och Inredning.

Till ditt stöd i övrigt har du supportfunktioner inom marknad, anbud, säljsupport/kundtjänst samt business controller.

Ditt övergripande ansvar kommer bland annat att vara att;

 • Utveckla en stark säljkultur inom Affärsområde Education & Play
 • Utveckla och bygga starka relationer med Nyckelkunder, befintliga såväl som potentiella
 • Utveckla framgångsrika relationer och starka samarbeten med dina medarbetare såväl som med kollegorna inom ledningen samt övriga affärsägare inom Lekolar
 • Hantering av olika faser inom anbud som; Pre-tender-aktiviteter (t ex RFI, relationer), Tender (med stöd av upphandlingsorganisationen) och Post- tender (analys och reflektion samt hantering/leveransfokus befintliga avtal)
 • Utarbeta säljbudget samt tydlig uppföljning inom affärsområdet
 • Förstärka förmågan att jobba mer projektbaserat inom Affärsområdet
 • Arbete med affärsspecifika fokusområden samt bedriva ett ständigt utvecklingsarbete

Vi tror att du har med dig följande ingredienser;

 • Erfarenhet av säljledning av säljare på fältet, med distansledarskap och nationellt ansvar
 • Erfarenhet av att bygga en stark säljkultur inom segmentet B2B och att coacha/pusha/utmana/inspirera/leda till framgång
 • Du drivs av och är väldigt bra på att få andra att växa och har en stark förmåga att bygga engagemang och initiativförmåga i din grupp.
 • Du har haft roller med ett omfattande kommersiellt ansvar och är van vid att fatta beslut i en komplex omgivning.
 • Du har stor vana vid olika typer av förhandling samt att utarbeta framgångsrika försäljningsstrategier
 • Du besitter ett stort affärs och kundfokus och drivs av att leverera resultat. Du är troligen lite av en tävlingsmänniska och har ett stort driv och mycket energi.
 • För att du ska kunna matcha oss i Lekolar är du som person prestigelös, ödmjuk och inlyssnande. I tillägg för att matcha rollen och ledningsgruppen så besitter du en hög analytisk och strategisk förmåga.

Är du den vi söker?

Det är viktigt att du trivs i en dynamisk verksamhet där utvecklingen går snabbt. Lekolar växer kraftigt, det är ett högt tempo och organisationen präglas av energi och ”hunger”.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare på Lekolar blir man en del av en organisation som tar stolthet i att bidra till barns utveckling, positivt lärande och fysisk aktivitet.
Som en del av försäljningsverksamheten kan man tydligt se betydelsen av de affärer man skapar och vilket värde det bidrar till för barn och ungdomar. Dessutom får man i denna roll vara med på en tillväxtresa i bolaget, vara en del av ett team med stark framåtanda och ambition att utvecklas och vilja att skapa bra och spännande affärer.

Övrigt

Tjänsten är på heltid. Placering Malmö eller Osby alternativt Stockholm.

I denna rekrytering samarbetar Lekolar med K2 Search. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Catharina Kramer på 0705835670 eller researchkonsult Linus Nilsson på 070-8918281. Då urval sker löpande rekommenderar vi dig att söka tjänsten omgående på www.k2search.se. Alla ansökningar och kontakter med K2 Search behandlas konfidentiellt.