Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Operativ IT-chef - Rco Security AB

Om RCO Security

Med sina smarta och säkra lösningar skapar RCO Security en trygg och smidig vardag. I nära samarbete med sina kunder, partners och användare utvecklar de framtidens larm- och passersystem för den moderna, tillgängliga och digitala fastigheten. Bolaget grundades 1976 och har etablerat sig som en ledande leverantör på den nordiska marknaden. Idag är RCO på en spännande tillväxtresa och finns representerat i Sverige, Norge och Finland. RCO Security omsatte 2019 ca 268 mkr och har under de senaste åren uppvisat kraftig tillväxt. RCO Security ägs till 100 procent av Novax, som ingår i familjeföretaget Axel Johnson AB.

RCO Security har nyligen förvärvat Dinbox, Sveriges största leverantör av digitala och analoga fastighetsboxar. Läs mer om oss via: www.rco.se

Kan du lite om mycket – eller ännu hellre mycket om mycket – inom IT i Microsoftmiljö?

Till RCO Security AB söker vi en operativ IT-chef med ansvar för koncernens tre bolags IT-hantering. Rollen är delvis ny och en viktig del är att etablera och utveckla en välfungerande IT-funktion i Norden, som är synlig för de anställda och med en stödjande helpdesk. Första året behöver du som IT-chef ta ett helhetsgrepp om IT-hanteringen och sätta processer och strukturer på plats. Exempel på områden du tar tag i är intern helpdesk, backup-rutiner och IT-säkerhet. Den dagliga driften sköts av konsulter, men servrarna finns inhouse och ägs av RCO Security.

Inledningsvis driver du uppdraget på egen hand. Successivt, i takt med utvecklingen av IT-hanteringen och troligen inom ett halvår, anställer du medarbetare till ditt IT-Team. Du rapporterar till och arbetar nära Customer Experience & IT Director. Andra kontaktytor har du hos inköp, med IT-konsulter och andra IT-leverantörer.

För att lyckas i rollen är du en IT-generalist med god kunskap om Microsoft, Office365 och Azure. Du är en van beställare och kravställare hos IT-leverantörer och förstår vem som är bäst på vad, så att du kan fördela arbetet på ett effektivt sätt med hänsyn till var och ens kompetens. Du har förmågan att se helheten och prioritera klokt för att nå målen. Du kan se framkomliga lösningar med hänsyn tagen till kostnad, säkerhet, framtidsteknik samt vad som accepteras internt. Som person älskar du IT-teknik och har en bred kunskap därinom. Du är redo och lockas av att ta ett helhetsansvar för IT, där du får växa in i rollen som chef i takt med att du anställer ditt team och utvecklar din strategiska förmåga.

Vi erbjuder

För rätt person är det här en drömroll! Du kommer in i ett stabilt teknikföretag i en bransch i stark tillväxt. Här får du sätta strukturer från grunden, hitta nya lösningar som passar koncernen och växa in i ett ledarskap. Kulturen andas stolthet och trivsel! Man är stolt över företaget och produkterna, personalen trivs och få väljer att sluta.  

Kvalifikationer

  • Arbetat med IT-förvaltning och underhåll i Windows-servar med vana att driva IT-frågor i små/medelstora företag.
  • Goda kunskaper inom Microsoft, Offic365 och Azure.
  • God förståelse för backup-hantering och kris/attack-hantering med kunskap om grunderna inom säkerhet; om processer, rutiner och vad som fungerar bra och mindre bra.
  • Djupare kunskap om backup-lösningar är meriterande.
  • Minst 5 års erfarenhet som specialist inom IT-yrket.

Personliga styrkor

  • Strukturerad och noggrann
  • Strategisk; tänker framåt, stort och ser helheten
  • Ansvarsfull; engagerad och driver på mot målen
  • Kan prioritera; förstår vart fokus bör ligga

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placeringsort Järfälla, Stockholm.

Ansökan

RCO Security AB samarbetar med K2 Search i denna rekrytering. Välkommen med din ansökan snarast, intervjuer sker löpande. Vi behöver endast ditt uppdaterade CV inklusive dina kontaktuppgifter. Om du har frågor kring rollen är du välkommen att kontakta Cecilia Linhart på tel 0733 700 733, email cecilia.linhart@k2search.se. Alla ansökningar och kontakter med K2 Search hanteras konfidentiellt.