Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Director Sales - Nordic Water Products AB

“Our vision is to be a leading provider of compact and energy efficient water and wastewater treatment solutions – ensuring that there is enough clean water in the world for everyone.”

Nordic Water arbetar för effektivare vattenrening och är en föregångare inom vattenreningsteknik sedan starten 1961. Genom att utveckla originalidéer och unika tekniska lösningar har marknadsledande produkter för rening av dricksvatten, avloppsvatten och vatten för industriellt bruk skapats. Nordic Waters produkter är uppdelade i fyra områden; processlösningar, filtrering & sedimentering, paketlösningar och service. Huvudkontoret ligger i Mölndal och därtill finns kontor, verkstäder och serviceenheter på flera platser i Sverige och internationellt. Nordic Waters produkter distribueras över hela världen genom ett nätverk av egna bolag och distributörer. Sedan februari 2021 ingår Nordic Water i det globala företaget Sulzer, verksamt inom pumpning av vatten.

Läs mer på www.nordicwater.com och www.sulzer.com

Nordic Waters produkter förser människor världen över med rent vatten och behovet ökar. Företaget är i tillväxt med ambitioner att fortsätta utvecklingen av nya affärer i Sverige och globalt. Rollen som Director Sales är en central och affärskritisk position med placering på Nordic Waters huvudkontor i Mölndal. Rollen innebär ett ansvar för den globala försäljningen som är uppdelad på sju regioner. Tillsammans med ditt team av erfarna Regionala Säljchefer har du ansvar för Nordic Waters globala försäljning som sker både via distributörer, contractors och agenter. Du leder arbetet mot uppsatta strategiska och operativa mål och du säkerställer att alla i teamet får ledning och stöd i sitt arbete. Tillsammans med Operations arbetar du för att försäljningsprojekten lämnas över så att leverans kan ske i tid och med god lönsamhet. Du ansvarar för att planering och rapportering sker enligt plan och säkerställer att metodstöd implementeras och samordnas med andra funktioner. Du rapporterar till koncernens CEO och är medlem i ledningsgruppen. Rollen är placerad vid huvudkontoret i Mölndal och innebär en del resor både i Sverige och internationellt.

För att lyckas i rollen har du erfarenhet från att leda försäljningsteam i en bransch där affärsprocesserna spänner över lång tid och på en internationell marknad. Du är trygg i dig själv, helt prestigelös och stöttar ditt team med ett ödmjukt, diplomatiskt och coachande ledarskap.  

Vi erbjuder

En nyckelroll på ett dynamiskt företag med produkter som bidrar till en renare värld. Här värderas hållbarhet högt! Du får arbeta med försäljning och samtidigt medverka till att göra något bra för miljön. Kulturen präglas av Nordic Waters core values – W.E.T. Winning spirit – we go the extra mile, Engagement – we do the right thing, Teamwork – we work together.

Vi söker dig som har/är

  • Erfarenhet från att leda försäljningsteam inom B2B med komplexa affärsprocesser
  • Vana av affärer internationellt, gärna över flera olika marknader
  • Van vid att leda andra ledare
  • God förståelse för tekniska helhetslösningar
  • Erfarenhet från arbete i medelstora till stora bolag
  • God kommunikationsförmåga och högt engagemang
  • Tydlig ledare med ett coachande och teamorienterat förhållningssätt
  • Minst 10 års yrkeserfarenhet

Önskas ytterligare information är du välkommen att ta kontakt med K2 Search AB, Catrin Ståhlgren, tfn 076 620 29 97 eller Cecilia Linhart, tfn 0733 700 733. Ansökningar och kontakter med K2 Search behandlas konfidentiellt. Vi ser fram emot din ansökan snarast, urval och intervjuer sker löpande. Sök tjänsten på www.k2search.se