Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Sales & Product Manager Business Area Food - Gasporox

Gasporox är ett Lundabaserat bolag som säljer lasersensorer och mätinstrument för kvalitetskontroll av förpackningar till läkemedels-, livsmedels- och dryckesindustrin.

Bolaget använder sig av en världsunik och patenterad laserteknologi för kontroll av gaspackade produkter. Till skillnad från konkurrenterna, som har produktförstörande testmetoder, levererar Gasporox produkter för oförstörande kvalitetskontroll vilka kan integreras direkt i kundernas produktionslinjer eller användas för at-line och laboratorietestning.

Produktportföljen består av sensorserierna GasSpect och LeakSpect, samt kompletta mätinstrument inom GPX-serien. Gasporox kunder är tillverkare av produktionslinjer och inspektionssystem för packlinjer av livsmedel, läkemedel och drycker. Dessa kunder integrerar Gasporox lösning och kan därmed i sin tur erbjuda sina kunder ett system med kontinuerlig kvalitetskontroll som både är automatisk och oförstörande.

Grunden i Gasporox är en laserteknologi utvecklad på Lunds Universitet där huvudapplikationen är förpackningskontroll. Gasporox med i dagsläget totalt cirka 15 anställda, arbetar nära varandra med försäljning, utveckling och produktion i företagets lokaler vilka ligger på Tellusgatan 13 i Lund.

Gasporox noterades i oktober 2016 på Nasdaq First North Growth Market Stockholm.

Besök gärna gasporox.se för mer information.

Sales & Product Manager Business Area Food

Gasporox har sedan tidigare med framgång etablerat sig på läkemedelsmarknaden, en marknad som mognat, där tekniken nått en marknadsacceptans och blivit efterfrågad.

Det är nu dags för Gasporox att ta sig an den globala marknaden inom livsmedel (Food) och längre fram dryck. Därmed har man behov av att rekrytera Sales & Product Manager till Business Area Food.

Livsmedelsmarknaden är omogen då tekniken fortfarande är relativt okänd. Dock utvecklas området konstant mot att fler och fler livsmedel förpackas med skyddande atmosfär och behoven för att kontrollera den typen av förpackningar ökar i och med detta. Gasporox erbjuder produkter för läcktestning och kontroll av gasatmosfären i förpackningen. Gasporox börjar att nå vissa förpackningsformat men stor marknadspotential återstår.

Typiska produkter inom livsmedel är färdigrätter, kött, kyckling, bake-off bröd, skuren sallad, ost, pålägg med mera. Området är prioriterat 2022-2023 där bolaget kommer satsa på marknadsetablering med utgång i försäljning av instrument genom att upprätta bland annat distributörsnätverk för dessa.

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter

Du förväntas ta proaktivt ansvar för att driva försäljning mot kunder inom livsmedelsindustrin såsom slutanvändare, distributörer, återförsäljare, R&D-labb, QC-labb.

Dina dagar kommer innehålla en mix av kundmöten, sälj- och instrumentpresentationer, avtalshantering, hitta och bygga relationer med återförsäljare, utbildning av återförsäljare, samarbete med övriga i säljteamet kring leads- och försäljningsmöjligheter, återkoppla marknadsbehov till R&D-teamet och bidra med produktens utformning efter marknadens behov, deltagande vid internationella branschmässor m m, allt för att upprätthålla och utveckla kundrelationer för att säkra långsiktig affärsframgång.

Dina kvalifikationer och erfarenheter

För att bli lyckosam i denna befattning tror vi du behöver följande;

·      Troligen akademisk examen, t ex mätteknik/instrument, fysik, spektroskopi, elektronik, kemi, mätutrustning, maskinteknik, inspektion eller så har man arbetat i labb/R&D-miljö för att sedan tagit steget ut i försäljning.

·      Erfarenhet av teknisk, industriell B2B-försäljning (process, instrument, mätutrustning, förpackningssystem, livsmedel) i internationell miljö

·      Erfarenhet av att bygga upp distributörsled/återförsäljare

·      Van att hålla kunddemonstrationer 1-2-1 i fabriker/labb/återförsäljare där man på ett naturligt sätt agerar som en brygga mellan teknik/funktion/kundnytta

·      Van att medverka vid internationella branschmässor, typ InterPack, ACHEMA, ScanPack

·      Gärna erfarenhet från att ha byggt upp en säljorganisation från scratch

Övrigt

Rollen är på heltid med placering i Lund. Tillträde enligt överenskommelse.

I denna rekrytering samarbetar Gasporox med K2 Search. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Linnea Lindroth 076–525 38 59 eller Martin Edqvist på 076-54 54 028. Då urval sker löpande rekommenderar vi dig att söka tjänsten omgående på www.k2search.se. Alla ansökningar och kontakter med K2 Search behandlas konfidentiellt.

Välkommen med din ansökan!