Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

HR-chef - Förenade Care AB

Förenade Care AB, som ingår i den danska Forenade-koncernen, har ca 4000 anställda och är ett av Sveriges största privata vårdbolag. Förenade Care driver ca 55 verksamheter som innefattar vårdboenden, hemtjänst, personlig assistans, medicinsk vård och social omsorg.

Förenade Care värnar om kvalitet och god miljö för både kunder, närstående, personal och uppdragsgivare. Vi erbjuder interna och externa utbildningar samt engagerade medarbetare som alla arbetar efter vårt motto: Omtanke – Vänlighet – Service. Förenade Care är certifierat enligt ISO inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

HR-Chef

Har du ett starkt engagemang, driv, ett gott ledarskap, kan tillföra kraft och expertis och därmed bidra till den för Förenade Care så centrala HR-funktions fortsatta utveckling? Då är du kanske vår nästa HR-chef.

I rollen som HR-chef så har du det övergripande ansvaret för bolagets HR-frågor. Du ger stöd och utveckling till verksamheten genom dina såväl strategiska som operativa insatser. Du kommer att vara ett starkt stöd till våra verksamhetschefer ute i landet, du jobbar i nära samarbete med din HRBP för att underlätta vardagen för verksamheterna genom att hjälpa dem hantera de vardagliga situationer som förekommer i en personalintensiv verksamhet som vår.

Då Förenade Care driver en personalintensiv verksamhet så kommer ett stort fokus att ligga vid hantering av arbetsrättsliga situationer, samverkan med de fackliga organisationerna samt vår arbetsgivarorganisation. 

Vår personal är vår absolut viktigaste tillgång och det är därför angeläget att du utifrån ett helikopterperspektiv har förmågan att ta dig an och bedriva olika förädlings – och förbättringsprojekt inom exempelvis employer branding, utbildningsinsatser i kvalitetshöjande syfte, stärkta processer för on-off boarding, ledarutvecklingsinsatser etc.

Vi erbjuder dig

Denna roll är en strategiskt viktig roll för Förenade Care som är ett av de mest kvalitativa bolagen inom branschen, ett bolag som är familjeägt och även är starkt entreprenörsinriktat. Du kommer att sitta med i ledningsgruppen för Förenade Care. Du kommer även att samarbete med vårt systerbolag, Förenade Service, då vi ser intressanta och spännande synergieffekter mellan bolagen.

Du får ett tydligt mandat och ansvarsområde med en möjlighet att påverka och vara med i den fortsatta utvecklingen av bolaget. Vi erbjuder dig en möjlighet att arbeta i ett humant och bra företag som har ett bra tänk, är förändringsinriktade, professionella, har ett stort mod och vågar vara annorlunda samt är inställda på att lyckas med det vi företar oss.

Vi söker dig som ser möjligheterna i tjänsten och som vill dela med dig av din erfarenhet, ditt engagemang och driv.

Din bakgrund/profil

Du har en adekvat utbildning inom området, erfarenhet från privat verksamhet med hög personaltäthet inom exempelvis servicesektorn. Du har en expertis inom arbetsrätt, en stor vana vid att förhandla och upprätthålla bra relationer med fackliga organisationerna. Du besitter en förmåga att samtidigt ta dig an nytt tänk inom hantering av den dagliga driften såväl som de strategiska tankarna för vår ständiga kvalitetsutveckling.

Du är proaktiv och har ett starkt affärssinne, en duktig ledare med ett starkt intresse för ledarskap och som är van vid att driva förändringsprocesser inom HR-området.

Är du den vi söker?

Viktiga egenskaper i denna roll är att du är en trygg, stabil ledare som är beslutsmässig och har pondus. Som person är du samarbetsinriktad, analytisk och lösningsorienterad samtidigt som du har förmåga till helhetssyn och strategiskt tänkande. Du är utvecklingsinriktad, prestigelös och du värdesätter ett gott samarbete såväl internt som med externa samarbetspartners. Du är självständig, drivande och lyhörd samt bidrar med en positiv anda. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och dig som individ.

Övrigt

Placeringsort Malmö.

I denna rekrytering samarbetar Förenade Care med K2 Search. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Catharina Kramer 0705835670 eller researchkonsult Linus Nilsson 0708918281.

Då urval, intervjuer och tester sker löpande rekommenderar vi dig att skicka in din ansökan snarast. Ansökningar och all kontakt med K2 Search behandlas konfidentiellt.

Välkommen med din ansökan!