Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Teknisk Chef - Svensk Husproduktion AB

Svensk Husproduktion AB, med varumärken som LB-Hus, Trivselhus och Movehome, är Sveriges näst största småhuskoncern. Koncernen har en omsättning på ca 1,5 miljard kronor och sysselsätter drygt 350 medarbetare. Tillverkning sker i två av Sveriges modernaste husfabriker, i skånska Bromölla och i småländska Landsbro.

Svensk Husproduktion AB verkar inom tre affärsområden: Styckehus, med nyckelfärdiga villor till privatkunder, Grupphus, som på egen mark eller i samarbete med externa markägare erbjuder nyckelfärdiga stycke-, rad- eller parhus, samt B2B med försäljning av prefabricerade byggsatser, eller totalentreprenader, till professionella bostadsutvecklare.

För mer information besök gärna www.svenskhusproduktion.se 

Teknisk Chef

Vi söker dig som vill ta dig an denna utmaning och bidra med din erfarenhet, din personlighet, ditt driv och starka engagemang.

Varför Svensk Husproduktion?

Svensk Husproduktion är ett företag i tillväxt med stabil ekonomi som agerar i en otroligt rolig bransch där du får stora påverkansmöjligheter både i rollen och i företaget. En platt organisation med snabbt beslutsfattande och framför allt en väldigt fin företagskultur där man hjälps åt – laget före jaget!

Ansvarsområden

Som teknisk chef rapporterar du direkt till VD för LB-Hus och kommer ha ditt fokus på just LB-Hus verksamheten inom koncernen Svensk Husproduktion AB. Du har ett övergripande ansvar för teknikavdelningen med personalansvar för totalt ca 20 medarbetare som arbetar inom orderberedning, kalkyl, A-ritning, konstruktion samt produktberedning. Du har en underställd chef med delansvar för Konstruktionsgruppen.

Du ansvarar för att teknikavdelningens kostnader, att köpta tjänster såväl som personalkostnader, är i balans med kalkylkostnader och/eller andra budgetrelaterade begränsningar. Du har delansvar för LB-Hus resultatutveckling i enlighet med hela ledningsgruppens övergripande resultatansvar samt kvalitetssäkring av teknikavdelningens leveranser.

Vidare säkerställer du ett efterlevande av uppsatta tidplaner för teknikavdelningens leveranser, hanterar utveckling och förbättring av medarbetare och arbetssätt inom avdelningen, anpassningen av verksamheten med avseende på nya lagkrav och byggnormer samt utvecklingen av teknikavdelningen för att kunna hantera bolagets totala tillväxt- och lönsamhetsmål.

Tillsammans med övriga kollegor i LB-Hus ledningsgrupp bidrar du till utveckling av bolagets processer och arbetssätt för att nå uppsatta övergripande mål för bolaget.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du leder, planerar, fördelar och följer upp arbetet inom teknikavdelningen. Du driver och säkerställer att uppsatta tidplaner och kvalitetsmål för teknikavdelningens leveranser hålls och inte orsakar problem för efterföljande processer. Vidare driver du utvecklings- och förbättringsarbete inom teknikavdelningen i syfte att effektivisera verksamheten och/eller anpassa mot nya lagkrav, du skapar förbättrade och dokumenterade rutiner och arbetssätt samt upphandlar konsulter och programvaror inom ansvarsområdet.

Dina kvalifikationer och erfarenheter

För att bli lyckosam i denna befattning behöver du kunna påvisa dokumenterat goda erfarenheter och resultat i ledande befattning inom tillverkande industri. Tidigare ledningsgruppserfarenhet är ett plus.

Som person och ledare är du stabil och trygg i dig själv. Du agerar affärsmässigt, kundorienterat och lösningsfokuserat. Du har ett arbetssätt som är strukturerat med förmåga att prioritera i det ingenjörsmässiga. Du bidrar med hög energi och positivitet.

Du har troligen en akademisk examen som byggingenjör eller motsvarande.

Övrigt

Rollen är på heltid med placering i Bromölla. Tillträde snarast möjligt.

I denna rekrytering samarbetar Svensk Husproduktion med K2 Search. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Linnea Lindroth 076–525 38 59. Då urval sker löpande rekommenderar vi dig att söka tjänsten omgående på www.k2search.se. Alla ansökningar och kontakter med K2 Search behandlas konfidentiellt.

Välkommen med din ansökan!