Vxl: 08-400 275 22
Interim Management

Vi arbetar med samma headhunting & search-metod för att tillsätta ett uppdrag inom Interim Management, som för att tillsätta en permanent tjänst genom Executive Search. Vår sök- och urvalsprocess omfattar bl. a kartläggning av tillgänglig kompetens på marknaden och i vårt befintliga nätverk från tidigare uppdrag, samt omfattande sökning i olika typer av nätverk, för att snabbt hitta tillgängliga interima chefer på marknaden.

Aktuella uppdrag

Kom vidare till våra nuvarande aktuella uppdrag och tjänster Läs mer

Tillsatta uppdrag

Lär mer om våra tillsatta uppdrag. Läs mer

Vad behöver du tänka på om du vill arbeta som interimschef och hur tänker våra kunder?

Egentligen är det enkelt; Har du rätt erfarenhet, inställning och tycker att du har förmåga att snabbt sätta dig in i nya sammanhang och vad som förväntas av dig i uppdrag så kommer det att fungera bra för dig som interimschef.

Självklart är kraven något annorlunda när du tar dig an interima uppdrag jämfört med en ny tillsvidaretjänst där det vanligtvis finns en introduktionsperiod (och rekryteringsprocessen förhoppningsvis varit genomarbetad), men i grunden är det samma jobb som ska göras.

Vår erfarenhet är att om du vill arbeta som interimschef så finns det även andra delar än din kompetens som du behöver fundera över innan du tar steget in i konsultvärlden:

  • Hur ser min privata ekonomi ut? När är det läge att ta steget? Vad säger familjen?
  • Ställtider mellan uppdragen varierar en hel del. Hur lång tid kan jag vänta på mitt första uppdrag och mellan uppdragen innan ekonomin blir för ansträngd?
  • Vad behöver jag göra för att komma igång, dvs. sälja mina tjänster och mig själv? Vilka kontakter behöver jag ta?
  • Hur ser min profil/CV ut på nätet på ex. LinkedIn, Jobbsajter, Facebook, Instagram med flera?
  • Vilken typ av eget bolag vill jag ha för att kunna fakturera? Aktiebolag är alltid att föredra, men enskild firma är också en vanlig och praktisk lösning.
  • Har jag de formella dokument som behövs såsom ex. F-skattsedel, konsultförsäkring med mera?

Så vad förväntar sig våra kunder av dig som interimschef?

I grunden är rekryteringsprocessen på K2 Search densamma för tillsättning av interimschefer och för tillsättning av permanenta tjänster. Det gör att kunderna känner sig trygga i processen och är positiva när man bestämt sig och hittat en lämplig interimschef.

Däremot skiljer sig startsträckan och hos de kunder som är ovana att ta in chefer temporärt kan det finnas en viss oro för hur uppdraget ska lyckas. Därför är det viktigt att vi, kunden och du är tydliga med vilka förväntningar som finns på uppdraget och hur överlämningen efter avslutat uppdrag ska se ut.

Det här är i grunden helt normala funderingar hos både kund och interimschef och att du har rätt kompetens och förmåga behöver du inte tvivla på!

Lycka till!

 

 

 

 

 

 

Är ditt företag i behov av att hyra in en rutinerad chef?

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa din organisation med interima ledare? Hör av dig till oss här så återkommer vi inom 24 timmar.

Tel. 08 400 275 22
Kontakta oss