Vxl: +46(0)10-214 66 46
Interim

Vill du bli interimschef?

Funderar du på att ta steget in i konsultvärlden? Interim management har vuxit stort och vi på K2 Search hjälper våra kunder att matcha rätt ledarskap och avlastning utifrån deras specifika behov och önskemål. En karriär som interimschef innebär att du gillar utmaningen, variationen och flexibiliteten i kortare uppdrag. Krav på erfarenhet varierar naturligtvis beroende på det specifika uppdraget, men en gemensam nämnare för alla uppdrag är att du ska vara en erfaren och beprövad ledare och specialiserad inom något kompetensområde.

Har du rätt erfarenhet, inställning och har förmågan att snabbt sätta dig in i nya sammanhang och vet vad som förväntas av dig i uppdrag så kommer det att fungera bra för dig som interimschef. Självklart är kraven något annorlunda när du tar dig an interima uppdrag jämfört med en ny tillsvidaretjänst där det vanligtvis finns en introduktionsperiod, men i grunden är det samma jobb som ska göras. Som interimschef behöver du därför kunna din bransch väldigt väl och ofta kanske vara lite överkvalificerad för positionen för att lyckas bäst.

Förutom din kompetens behöver  du fundera över dessa saker innan du tar steget in i konsultvärlden:

  • Hur ser min privata ekonomi ut? När är det läge att ta steget? Vad säger familjen?
  • Ställtider mellan uppdragen varierar en hel del. Hur lång tid kan jag vänta på mitt första uppdrag och mellan uppdragen innan ekonomin blir för ansträngd?
  • Vad behöver jag göra för att komma igång, vilka kontakter behöver jag ta?
  • Hur ser min profil och cv ut på nätet på exempelvis LinkedIn och olika jobbsajter?
  • Hur marknadsför jag mig själv?
  • Vilken typ av eget bolag vill jag ha för att kunna fakturera? Aktiebolag är alltid att föredra, men enskild firma är också en vanlig och praktisk lösning.
  • Har jag de formella dokument som behövs såsom F-skattsedel, konsultförsäkring med mera?

 

Så vad förväntar sig våra kunder av dig som interimschef?

I grunden är rekryteringsprocessen på K2 Search samma för tillsättning av interimschefer och för tillsättning av permanenta tjänster. Det gör att kunderna känner sig trygga i processen och är positiva när man bestämt sig och hittat en lämplig interimschef.

Däremot skiljer sig startsträckan och hos de kunder som är ovana att ta in chefer temporärt kan det finnas en viss oro för hur uppdraget ska lyckas. Därför är det viktigt att vi, kunden och du är tydliga med vilka förväntningar som finns på uppdraget och hur överlämningen efter avslutat uppdrag ska se ut. Det här är i grunden helt normala funderingar hos både kund och interimschef och att du har rätt kompetens och förmåga behöver du inte tvivla på!

Vi har under åren byggt upp ett brett nätverk av seniora interimschefer över hela Norden. Genom att finnas med i vår laguppställning av interimschefer får du möjlighet att bli tillfrågad när nya möjligheter dyker upp inom ditt kompetensområde. Om du är flexibel och kan arbeta i andra orter ökar dessutom möjligheterna eftersom våra uppdragsgivare finns runtom i Sverige och i Norden. Vår mission är att ge våra kunder bästa tänkbara service och att ge både våra kunder och interimschefer ett tryggt och säkert stöd – före, under och efter uppdraget.

Gå med i K2 Search nätverk för interimschefer

Genom att ingå i vårt nätverk för interimschefer finns du på vår radar när behovet av en interim lösning uppstår hos våra kunder. Registrera ditt cv hos oss idag!
LÄS MER

Är ditt företag i behov av att hyra in en rutinerad chef?

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa din organisation med interima ledare? Hör av dig till oss här så återkommer vi inom 24 timmar.

Tel. 010-209 97 22
Kontakta oss