Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag

Marketing Manager - Jotun Sverige AB

Jotun är en av världens ledande tillverkare av målarfärger, lacker och pulverfärger. Koncernens totala försäljning 2016 var NOK 15,8 miljarder och antal anställda är ca 9 900. Jotun finns representerat i över 100 länder, 63 företag och fabriker i 44 länder med huvudkontor i Sandefjord, Norge. Jotun levererar färg och lacker som är framtagna för unika förhållanden. Jotun världen är skiftande, men vi har en gemensam agenda; koncernen är organiserad i fyra segment.
Jotun Sverige AB är ett helägt dotterbolag till Jotun A/S, Norge. Vi säljer koncernens konsument-, måleri-, marin-, protective och pulverfärger till den svenska marknaden. Idag är vi 83 anställda och vårt huvudkontor ligger i Västra Frölunda.

Till division Dekorativ söker vi nu en Marketing Manager.

Vi erbjuder

Vi söker en erfaren och resultatorienterad Marketing Manager, som är ansvarig för förvaltning och förstärkning av Jotuns starka position på den svenska marknaden. Marketing Manager ska leda och utveckla interiör, proff och exteriör för att uppnå Jotun Sveriges mål att framstå som förstahandsleverantör i Sverige. Rollen innebär personalansvar för ett team på tre personer som tillsammans med Marketing Manager ska vidareutveckla Jotuns märkesvaror i Sverige i tätt samarbete med Jotun A/S i Norge.
Huvudansvarig för att utarbeta och följa upp kategori-, innovation-, marknadsstartegi samt handlingsplaner med hänsyn till sortiment, produktlönsamhet och marknadsandelar för uppnåelse av definerade mål. I rollen ligger ansvar för varumärket Demidekk. Marketing Manager är medlem i den svenska ledningsgruppen och rapporterar till VD.

Kvalifikationer

  • Relevant utbildning på universitet- eller högskolenivå.
  • Längre erfarenhet från varumärkesbyggnad
  • Brand Management på digitala plattformar
  • Kompetens inom digital marknadsföring.
  • Minst 5 års erfarenhet i chefsbefattning.
  • Mycket god behärskande av engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

  • Kreativ, analytisk och drivande person med strategisk förmåga.
  • Agerar på eget initiativ och tar ansvar för resultatet.
  • Mål- och resultatfokuserad.
  • Trivs i en familjär och öppen företagskultur

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med rekryteringskonsult Lena Serner på K2 Search AB, tel. 0702-900 995 eller researchkonsult Jon Spjuth, tel 0765- 253 852. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast. Ansök tjänsten på

www.k2search.se