Vxl: +46(0)10-214 66 46
Blogg

Det här är vi på K2 Search: Katarina Åhlin

Välkommen innanför dörrarna på K2! I en serie artiklar kommer du att få lära känna våra fantastiska kollegor lite bättre. Först ut är Katarina Åhlin, som faktiskt är den av våra medarbetare som arbetat längst på K2 Search. Hon började hos oss redan 2007 och har sen dess haft flera olika roller. Sen 2015 jobbar hon som Senior Consultant och parallellt med det är hon Head of Excellence, K2:s egna program för att utveckla och stärka vår kultur och affär.

2021-11-16

Hej Katarina! Hur kommer det sig att du stannat så länge på K2 Search?

Det är människorna och kulturen som hållit mig kvar. Alla är generösa och professionella och vi tycker genuint om att arbeta tillsammans. I min roll får jag dessutom rekrytera fantastiska ledare för spännande roller i såväl näringsliv som offentlig sektor och vårt fokus är hela tiden att förändra kandidatupplevelsen. Jag är övertygad om att jag arbetar på det ett av de bästa Executive Search-bolagen.

Vad bidrar du med i din roll?

För mig är det viktigt att både kunder och kandidater kan känna sig trygga i att jag förstår komplexiteten i deras vardag och uppdrag framåt. Sedan hoppas jag också att jag kan påverka samhället utifrån det jag gör, genom att implementera mångfald och försöka utveckla vilka ledare som sitter på chefspositioner.

 

“Jag har alltid ett förtroende att jag gör mitt jobb på bästa sätt och kan vara öppen med misstag och utmaningar”

 

Vad är du mest tacksam över i ditt arbete?

Att vi har en ledarkultur byggd på tillit. Jag har alltid ett förtroende att jag gör mitt jobb på bästa sätt och kan vara öppen med misstag och utmaningar. Jag är stolt över den långa resa vi på K2 Search gjort och vår fina dialog med kunder och kandidater. Jag blir också väldigt glad när jag ser hur många engagerade och intelligenta chefer vi har i landet. De gör verkligen sitt bästa för att andra ska växa och må bra. Jag känner mig riktigt priviligerad i mitt jobb.

Vad är ditt motto?

Att inte ta mig själv på så stort allvar. Jag imponeras av människor som är prestigelösa och lyhörda även när de sitter i ledande positioner. Fler av oss människor borde bry sig mindre om hierarki och prestige och istället vilja lära sig och utvecklas genom intryck från andra. Våga ställa frågor, vara nyfikna och möta människor med öppenhet.

Vad ser du fram emot när du går till jobbet på måndag morgon?

Kollegorna, absolut. Vi har alltid haft en stark kultur som vi värnat om och alla som jobbar på K2 är fantastiska. Därutöver ser jag alltid fram emot att träffa våra spännande kunder och kandidater, lära känna deras vardag och utmaningar och hur de hanterar samhällsförändringar.

Avslutningsvis – vad är en vanlig mening du brukar säga på jobbet?

“Toppen, det blir jättebra!”

 

Vill du lära känna Katarina lite bättre? Ta en titt på vårt medarbetarporträtt!

Här kan du följa Katarina på LinkedIn!

Det här är vi på K2 Search

Våra konsulter har stor erfarenhet av en ledares utmaningar i olika branscher. Vill du lära känna dem lite bättre?

Träffa våra konsulter