Vxl: +46(0)10-214 66 46

Country Security Manager till DHL Express

Kund

DHL Express

Uppdrag

Executive Search

Roll

Country Security Manager

Vi är ett team bestående av över 600 000 personer som arbetar med leveranser och delar en passion för logistik. Och vi arbetar i en unik miljö. DHL är innovativt som ett nystartat företag, men med kraften hos en internationell organisation.

Hur var din upplevelse av processen med K2?

Jag hade en jättebra upplevelse genom hela processen, från första kontakt till löpande uppföljning efter signerat kontrakt med min nya arbetsgivare. Hela processen genomsyrades kvalitet och engagemang.

Både searchspecialisten och rekryteringskonsulten var kompetenta, sympatiska personer som var lätta att tycka om och trivas med. Det påverkade positivt min vilja att fortsätta processen, särskilt eftersom jag redan trivdes så bra på mitt dåvarande arbete och hade fullt upp med det. Det krävdes helt enkelt något mer för att jag skulle prioritera fortsatt dialog om rollen.

Genom alla steg i processen visade K2 ett stort engagemang och en äkthet som jag inte är van vid i liknande sammanhang. Även personerna som jag lämnat som referenter påtalade detta efter samtalen med K2 och lyfte dessutom den höga kvaliteten på frågorna samt viljan att verkligen förstå.

Hur upplevde du dina kontaktpersoner (searchspecialist och rekryteringskonsult) på K2?

Rekryteringskonsulten var så uppenbart skicklig när det kom till att förstå människor. Hon lyssnade noggrant och hade en fin fingertoppskänsla i att sammanfatta det jag beskrev. Hennes förmåga att dra riktiga slutsatser och sammanfatta visade att hon verkligen var uppmärksam under våra samtal. Det var en kombination av erfarenhet och naturlig fallenhet, grundat i ett genuint intresse och engagemang för sitt arbete.

När jag först blev uppringd av searchspecialisten hade jag inte en tanke på att byta jobb. På sättet som samtalet genomfördes, förutsättningslöst, påläst, neutralt men med en positiv och trevlig ton – gjorde att jag blev intresserad av att prata närmre. Materialet som jag fick var tydligt och välgjort, vilket bidrog till den positiva helhetsupplevelsen.

Skiljer sig upplevelsen av K2 från andra rekryteringsföretag? Om ja – på vilket sätt?

En betydande skillnad, och något jag verkligen uppskattade, var hur K2 använde sig av tester. Det fungerade som ett diskussionsunderlag vid djupintervju vilket gjorde att jag kände mig rättvist bedömd och som att K2 verkligen ville förstå mig för att kunna göra en så bra match som möjligt.

När jag kom till K2s/Wise Groups lokaler i Stockholm blev jag välkomnad på ett varmt, tryggt och inkluderande sätt av receptionisterna och av mina kontaktpersoner på K2. I andra rekryteringsprocesser har jag hamnat i ganska stela miljöer, vilket lätt kan påverka mötet negativt med den potentiella arbetsgivaren. Här fick jag istället alla förutsättningar för att vara mig själv och göra bra ifrån mig på intervjun.

Vad var det bästa med processen med K2 Search?

Det kändes som om K2 verkligen värderade människor högt och ärligt. Det hade inte varit möjligt att lägga så mycket tid och engagemang på en enda kandidat om det inte fanns ett genuint intresse och passion för att göra positiv skillnad för både kunder och kandidater. Engagemanget kändes hundraprocentigt i alla samtal och möten.

Lär dig mer om hur vi på K2 Search jobbar med Executive Search.