Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Chef Internationella Verksamheten, Stockholm

Röda Korset är en världsomspännande organisation som arbetar med humanitärt hjälparbete. Vårt mål är att förhindra och lindra mänskligt lidande, oavsett vem det drabbar och hur det än uppstår. Svenska Röda Korset är en medlemsstyrd organisation med närmare 230 000 medlemmar och över 1 100 lokala rödakorskretsar runtom i Sverige som engagerar cirka 30 000 frivilliga. Svenska Röda Korset har cirka 450 anställda i Sverige.

En spännande utmaning
Som chef för Svenska Röda Korsets Internationella verksamhet ansvarar du för att säkerställa en effektiv och högkvalitativ verksamhet genom den egna organisationen men också i partnerskap med andra Röda Korsenheter. Till din hjälp har du ett team som idag består av ca 25 medarbetare och ett 60-tal delegater i fält. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till Generalsekreteraren. Dina viktigaste ansvarsområden är:
• Leda och utveckla SRK:s internationella verksamhet, organisation och medarbetare
• Fastställa mål och strategier samt skapa uppföljningssystem
• Tillhandahålla och samordna resurser som krävs för verksamhetens genomförande och utveckling
• Initiera och utveckla verksamheten, processer och system för att möta framtida behov och utmaningar samt integrera nya och etablerade system
• Avsluta verksamhet, processer, praxis och enheter som inte längre stämmer med den strategiska planen
• Stödja den internationella verksamhetens chefer i deras arbete med organisation, personal och ekonomi
• Etablera och upprätthålla goda relationer med de viktigaste intressenterna och bidra till en konstruktiv samverkan internt och externt
• Ersätta Generalsekreteraren i olika sammanhang och representera Svenska Röda Korset
• Resultat-, budget och personalansvar för enheten

Rollen är ett chefsförordnande om fyra år, med möjlighet till förlängning.

Vi har höga krav på dig
Du har tidigare varit chef för en större avdelning eller verksamhet ett flertal år. Du har egen erfarenhet av internationellt arbete inom liknande verksamhet och har arbetat i fält samt har akademisk utbildning. Du har en mycket god språkförmåga och kan utan vidare formulera dig väl i tal och skrift, minimum är svenska och engelska men vi ser gärna att du talar fler språk.

Du skapar resultat genom tydlig kommunikation, genom att delegera och följa upp. Du tar initiativ till utveckling och ständig förbättring av verksamhet och medarbetare. Du är affärsmässig och resultatorienterad med förmåga att fatta beslut på strategisk nivå. Struktur och ordning och reda krävs också för att lyckas i rollen.

Som chef är du trygg, har stark integritet, är ansvarsfull, förtroendeskapande och modig. Du är kommunikativ och lyhörd.

Självfallet delar du Röda Korsets humanitära värderingar. Röda Korset värdesätter mångfald och arbetar aktivt mot alla former av diskriminering. Alla ansökningar bedöms utifrån de kompetenskrav som arbetet ställer.

Sök tjänsten
I denna rekrytering samarbetar vi med K2 Search. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Jan Henriques, på tfn 08-642 87 09 eller researcher Emma Forsgren på 08-676 03 04. Du är välkommen med din ansökan via www.k2search.se. Vi vill gärna ha din ansökan senast den 22 oktober 2010.

.