Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Chef Internationella Verksamheten, Stockholm

Röda korset är en världsomspännande organisation som arbetar med humanitärt hjälparbete. Vårt mål är att förhindra och lindra mänskligt lidande, oavsett vem det drabbar och hur det än uppstår. Svenska röda korset är en medlemsstyrd organisation med närmare 230 000 medlemmar och över 1 100 lokala rödakorskretsar runtom i sverige som engagerar cirka 30 000 frivilliga.

En spännande utmaning
som chef för svenska röda korsets internationella verksamhet ansvarar du för att säkerställa en effektiv och högkvalitativ verksamhet genom den egna organisationen men också i partnerskap med andra röda korsenheter. Till din hjälp har du ett team som idag består av ca 25 medarbetare och ett 60-tal delegater i fält. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till generalsekreteraren.

Rollen är ett chefsförordnande om fyra år, med möjlighet till förlängning.

Vi har höga krav på dig
du har tidigare varit chef för en större avdelning eller verksamhet ett flertal år. Du har egen erfarenhet av internationellt arbete inom liknande verksamhet och har arbetat i fält samt har akademisk utbildning. Du har en mycket god språkförmåga och kan utan vidare formulera dig väl i tal och skrift, minimum är svenska och engelska men vi ser gärna att du talar fler språk.

Du skapar resultat genom tydlig kommunikation, genom att delegera och följa upp. Du tar initiativ till utveckling och ständig förbättring av verksamhet och medarbetare. Du är affärsmässig och resultatorienterad med förmåga att fatta beslut på strategisk nivå. Struktur och ordning och reda krävs också för att lyckas i rollen.

Som chef är du trygg, har stark integritet, är ansvarsfull, förtroendeskapande och modig. Du är kommunikativ och lyhörd.

Självfallet delar du röda korsets humanitära värderingar. Röda korset värdesätter mångfald och arbetar aktivt mot alla former av diskriminering. Alla ansökningar bedöms utifrån de kompetenskrav som arbetet ställer.

Sedan 1996 har K2 Search som rekryteringsföretag utfört över 2500 Executive Search-uppdrag inom olika branscher och funktioner. Läs mer

id609 1