Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

VD

Bilia Group Göteborg söker VD

Till tjänsten som VD söker vi en engagerad och stark ledare som är redo för nästa steg i karriären. Brinner du för att leda, motivera och utveckla medarbetare samtidigt som du optimerar kundtillfredsställelse och driver verksamheten framåt på ett lönsamt och kostnadseffektivt sätt? Då är det kanske dig vi söker?

Bilia Group Göteborg omsätter drygt 1,4 mdkr och har ca 140 anställda. Vi består idag av tre BMW-anläggningar i Göteborg, Kungsbacka och Borås. På vår anläggning i Göteborg säljer vi även MINI. Under de senaste åren har vi vuxit kraftigt med BMW och den ökande marknaden har vi skapat genom framgångsrik försäljning av bilar och kringliggande tjänster.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som VD förväntas du aktivt utveckla bolagets affärsrörelse och vårda Bilia Groups varumärke i syfte att stärka vår position på den regionala marknaden. Du ansvarar för verksamhetens ledning, strategiska utveckling och resultat. För att lyckas i denna roll är du en närvarande och synlig ledare med starkt intresse för människor och en förmåga att lyfta och få ihop teamet mot tydliga gemensamma mål.

I dina arbetsuppgifter ingår bl.a. att:

• Leda och utveckla bolaget mot fastställda och planerade mål i enlighet med Bilias visioner och kärnvärden.
• Leda och motivera medarbetarna till utveckling och se till att en bra arbetsmiljö upprätthålls.
• Delta eller ansvara för utvecklingsprojekt, koncernövergripande eller med externa samarbetsorganisationer.
• Representera företaget i olika sammanhang.

Vi erbjuder

Bilia Group Göteborg är ett starkt varumärke som satsar på tillväxt och som ingår i en börsnoterad koncern. Du får möjlighet att komma in i ett bolag med potential och ta taktpinnen för fortsatt positiv utveckling av en stabil verksamhet med engagerade, trevliga och kompetenta medarbetare.

Kompetenskrav

• Erfarenhet av arbete som VD eller liknande roll med övergripande resultatansvar, där framgångsrikt strategiskt ledningsarbete och goda resultat finns dokumenterade.
• Goda kunskaper inom ledning och ekonomi.
• Vana vid att arbeta i en kundfokuserad organisation där det råder ett högt tempo.
• Branscherfarenhet är mycket meriterande.

Personliga egenskaper

• Energisk och driven med en positiv framåtanda.
• Ha ett affärsmässigt och kundfokuserat förhållningssätt.
• Naturliga ledaregenskaper med ett starkt intresse för ledarskapsfrågor.
• Vara uthållig och ha förmågan att slutföra.
• Kommunikativ och utåtriktad samt tycka om att nätverka och skapa relationer med medarbetare, kunder och kollegor.

Anställningsform, omfattning, placeringsort

Anställningen är tillsvidare och på heltid med placering i Göteborg, med stark närvaro på samtliga anläggningar.

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar Bilia med K2 Search.
För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Eva Backstam på 076 000 18 20
alternativt ansvarig researchkonsult Johanna Mattsson på 073 521 65 00.
Sista ansökningsdag är 2015-10-09. Då urvalsarbetet sker löpande rekommenderar vi att du skickar in din ansökan snarast möjligast. Vi ser gärna kvinnliga sökande.

Välkommen med din ansökan!

Bilia är Nordens största bilkedja med 99 anläggningar i Sverige och Norge. Här jobbar 3 600 medarbetare som tillsammans dagligen strävar efter att skapa en positiv upplevelse för alla människor som besöker Bilia. På samtliga marknader erbjuds kunderna bilförsäljning, finansiering, verkstadstjänster samt tillbehörs- och reservdelsförsäljning. I Sverige har vi sammanlagt 73 anläggningar och finns i regionerna Stockholm, Göteborg, Malmö, Mälardalen och Skaraborg. Den svenska marknaden har åtta nybilsmärken: Volvo, BMW, Ford, Renault, Hyundai, Mini, Dacia och Toyota. Vår affärsidé är att erbjuda service, bilförsäljning och tilläggstjänster som ger ett varaktigt mervärde för våra kunder. 2014 omsatte Biliakoncernen ca 19,5 miljarder.

.