Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Affärsmässig Gruppchef Risk & Säkerhet

Sweco är Europas största teknikkonsultföretag med 14 500 medarbetare och utför årligen uppdrag i 80 länder över hela världen. Företaget omsätter cirka 15 miljarder SEK och är noterat på Nasdaq OMX Stockholm. Sweco har fasta etableringar i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Litauen, Bulgarien, Polen, Tjeckien, Tyskland, Nederländerna, Belgien, England, Turkiet och Kina.

Sweco har Nordens bredaste kunskapsbas inom järnväg, spårväg och tunnelbana. Våra konsulter erbjuder tjänster inom hela kedjan, från utredning och analys till projektering, design samt drift och underhåll av anläggningar för spårburen trafik.

Har du kunskap och erfarenhet inom infrastruktur? Drivs du av att utveckla både personal och affärer och vill jobba som gruppchef? Sweco Rail söker en affärsmässig gruppchef till våra specialister inom teknikområdet risk och säkerhet.

Under senaste tiden har Sweco vunnit en rad spännande infrastrukturprojekt och har anlitas bland annat för att utforma två viktiga delsträckor, Göteborg och Borås och en etapp av Ostlänken, i det som ska bli Sveriges första höghastighetsjärnväg. Sweco har även anlitats för utbyggnaden av tunnelbanan i Stockholm. I Södra Sverige är vi stolta över att ha fått ansvar för planering av nytt dubbelspår mellan Ängelholm och Helsingborg. Utöver de stora och komplexa uppdragen har vi en rad av specialistuppdrag.

Nu söker vi en ledare till Swecos konsulter inom risk och säkerhet med fokus på järnväg, spårväg och tunnelbana. Gruppens fokusområde är bland annat assessment, säkerhetsbevisning, teknisk säkerhetsstyrning, godkännandeprocess, RAMS, CSM och riskhantering.

Du kommer att ansvara för dina medarbetare (idag 8 st) på kontoren i Malmö, Helsingborg, Hässleholm och Växjö.

Arbetsuppgifter

Som konsult och gruppchef har du personal- och resultatansvar för gruppen och ansvarar för att

• utveckla vår affär, verksamhet och våra kundrelationer
• skapa tillväxt genom att utveckla personal och rekrytera nya medarbetare
• motivera, inspirera och coacha dina medarbetare
• driva uppdrag för våra kunder

Du ingår i ledningsgruppen för Sweco Rail Syd tillsammans med åtta gruppchefskollegor och rapporterar till regionchefen.

Vi ser stor marknadspotential och förväntar oss därför tjänsteutveckling och tillväxt inom gruppens verksamhetsområde.

Formella krav

Den vi söker har

• En relevant högskoleutbildning med inriktning mot infrastruktur, transport eller motsvarande
• Erfarenhet och kompetens inom något av områdena assessment, säkerhetsbevisning, teknisk säkerhetsstyrning, godkännandeprocess, RAMS, CSM eller riskhantering inom järnväg, spårväg och tunnelbana
• Erfarenhet av ledarskap, t.ex. som chef, projektledare eller uppdragsledare
• Ett stort intresse för att utveckla kundrelationer, affärer och personal
• Tidigare erfarenhet som konsult/chef med ett kontaktnät inom branschen är starkt meriterande

Personliga egenskaper

I rollen som gruppchef söker vi dig som vill jobba i en bred roll där du får ha fokus på teknik, affärer och på utveckling av personal. Det är viktigt att du i din chefsroll är lyhörd och coachande.

För att trivas i denna roll ser vi att du tycker om ett högt tempo, har en stark initiativförmåga och viljan att självständigt driva ditt och ditt teams arbete mot uppsatta mål framåt. Du är en engagerad, nyfiken person som drivs av att arbeta med fokus på lösningar. Du är en god kommunikatör och trivs i dialogen med kunder, men är även en person som andra har lätt att få gehör av och som kan inspirera sina kollegor.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder dig, förutom möjligheten att delta i ett antal av Nordens största samhällsbyggnadsuppdrag inom järnväg, en enorm kunskapsorganisation med Nordens ledande teknikspecialister. Då Sweco är etablerat i en rad europeiska länder kan vi även erbjuda arbete utomlands. Du kommer att ingå i ett nätverk av professionella tekniker och specialister där erfarenhetsutbyte och teamarbete mellan kollegor är en naturlig del.

Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Du får möjlighet att skapa ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Vi erbjuder samtidigt en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling.

Placeringsort: Malmö, Helsingborg, Hässleholm eller Växjö

För mer information

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sweco Rail med K2 Search. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Martin Edqvist på tel. 076-54 54 028 alternativt researchkonsult Johanna Mattsson tel. 073-521 65 00. Då urvalsprocessen sker löpande, rekommenderar vi dig att skicka in din ansökan på www.k2search.se . Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

.