Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Marknadsområdeschef

Ikano Bostad förvaltar cirka 5 900 hyreslägenheter och har för närvarande cirka 1 300 lägenheter i produktion. Ikano Bostad ingår i affärsområde Fastigheter som är en långsiktig fastighetsägare och projektutvecklare. Affärsområde Fastigheter är en del av Ikano, en internationell företagsgrupp med verksamheter inom finans, fastighet, försäkring och detaljhandel. Gruppen har cirka 4 500 anställda i 14 länder. Huvudkontoret finns i Luxemburg. Läs mer om Ikano Bostad på www.ikanobostad.se

Vi är stolta över att kunna erbjuda dig en utveckling i ett företag som ser långsiktig trygghet som viktigt för våra medarbetare. Är du en person som tycker att företagets värderingar är viktiga när du väljer en ny arbetsgivare? Vi på Ikano Bostad har starka värderingar som vi månar om och är stolta över!

Vi söker en Marknadsområdeschef till Öresund med placering på vårt kontor i Hyllie. Vi kan erbjuda rätt person ett mycket stimulerande, roligt och utmanande jobb i ett expansivt företag.

Arbetsuppgifter

Rollen som marknadsområdeschef ingår i Nya bostäder som är en av våra affärer inom Bostad. Du har ett övergripande ansvar för verksamheten inom marknadsområdet Öresund. Du leder och utvecklar verksamheten i enlighet med budget och affärsplan både på strategisk och operativ nivå. Vidare ansvarar du för marknadsområdets resultat, inkluderat ekonomi- och försäljningsansvar. Du ingår i ledningsgruppen för Bostadsutveckling.

I rollen ingår det att fatta beslut avseende markförvärv, investeringar och försäljningsstart av nya projekt men även för anskaffning och försäljning av nya byggrätter. Därmed är det viktigt att skapa och bibehålla goda relationer med bl.a. beslutsfattare på kommuner, samarbetspartners och kunder. Du har ytterst ansvar för genomförandet av samtliga projekt inom marknadsområdet.

Du har personalansvar för en grupp drivna projektledare och projektchefer som du leder, coachar och uppmuntrar till att samarbeta, utvecklas och tillsammans skapa ett framgångsrikt företag. Vidare är du ett föredöme beträffande företagets värderingar: sunt förnuft och enkelhet, att arbeta tillsammans och att våga gå vår egen väg.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning med byggteknisk eller arkitektonisk inriktning eller motsvarande. Du har minst 10 års erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen. För att lyckas i rollen har du bred erfarenhet av projektledning och projektutveckling av bostäder samt kunskap om fastighetsekonomi, finansiering, fastighetsjuridik. Du har även kunskap om bygglagstiftning och exploateringsfrågor. Vi ser gärna att du har stor kunskap om bostadsmarknaden, dess mekanismer och utveckling samt god kännedom om marknad och konkurrenter. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. God datorvana är en självklarhet. Vidare har du har flerårig chefserfarenhet med goda resultat.

Personliga egenskaper

Som person driver du dina frågor framåt och har helhetsfokus. Du är en naturlig relationsbyggare och skapar goda relationer både internt och externt. Du har känsla för affärer och ett stort intresse och engagemang för boende. Du är en naturlig, prestigelös och kommunikativ ledare som trivs med att motivera andra och få alla att arbeta åt samma håll med hjälp av tydliga mål.

Ikano Bostad vill gärna ha en mångsidig kompetensförsörjning och välkomnar därför sökanden som kompletterar företaget med avseende på jämställdhet och mångfald. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontakt och ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med K2 Search. Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Eva Backstam eller Researchkonsult Johanna Mattsson på telefon 040-622 87 00. Välkommen med din ansökan!

Med anledning av semestertider kommer vi att behandla ansökningarna och börja kalla till intervju först efter den 15 augusti 2016. 

.