Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Treasury Accounting Controller

Telia Company är en internationell koncern med en global strategi, men varhelst vi verkar, agerar vi som ett lokalt företag. Vi erbjuder våra tjänster på 20 marknader. Vi tillhandahåller nätanslutning och telekommunikationstjänster som hjälper människor och företag att kommunicera på ett enkelt, effektivt och miljövänligt sätt. 

 
Group Treasury består av 17 personer fördelade på tre team. Group Treasury hanterar alla finansiella transaktioner för Teliakoncernen och bolaget har på grund av sin storlek en mycket stor skuldportfölj såväl som kassa. Fortsatt expansion och ökande krav på rapportering och uppföljning gör att vi nu söker en Treasury Accounting Controller  till teamet Treasury Control med ansvar för redovisning och analys inom Group Treasury. 

Dina arbetsuppgifter 

I denna roll blir du ansvarig för redovisning och rapportering inom Treasury. Fokus i rollen ligger på att arbeta med måndsstängningar och analys för att skapa en djupare förståelse för verksamhetens resultat. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med Treasury Accounting Specialist och andra team inom Treasury liksom avdelningen Corporate Control. Andra exempel på arbetsuppgifter är prognos för verksamheten, analys av resultat- och balansräkning samt transaktions- och avtalsanalys. Vidare har du ansvar för accounting-modulen i treasury-systemet Wall Street Suite där din uppgift är att säkerställa att systemet är rätt uppsatt och fungerar optimalt.

Vem är du? 

För att axla den här rollen på bästa sätt ser vi att du har en högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi och minst 5 års erfarenhet av liknande uppgifter på ett stort bolag, eller som konsult i motsvarande roll. Du är mycket kunnig inom redovisningsreglerna för finansiella transaktioner och har god erfarenhet av finansrapportering.

Vi erbjuder

Det här är en mycket attraktiv roll för dig som redan utmärkt dig inom redovisning och analys med finansiell rapportering som specialitet. Du som nu är redo för en snabbrörlig, komplex och utmanande bransch i ett dynamiskt företag får här en mycket utmanande och omväxlande roll. Du kommer att arbeta i ett team med hög kompetens och få stort förtroende att utföra dina uppgifter. Din roll och det mervärde du förmedlar genom närvaro och expertis till övriga inom Treasury och hela Telia Companys organisation kommer att ha stor påverkan på gruppens arbetssätt samt hela bolagets resultat. Group Treasury är en av de största utgivarna av obligationer i Norden och hanterar också en mycket stor likviditet. Risk management när det gäller ränte- och valutarisker är central i verksamheten.

Egenskaper

Du är noggrann och analytisk med intresse både för detaljer och att förstå helheten. Du är prestigelös och är van att arbeta självständigt. Du är kommunikativ och uppskattar att samarbeta i team, är serviceinriktad och konsultativ. Du är också flexibel, stresstålig och trivs med att ansvara för leverans med tighta deadlines.

 
Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Pauline Nilsson Cattaneo på, tel. 076-0001819 eller pauline.nilsson-cattaneo@k2search.se alternativt Eugenia Duarte Walker tel. 076-000 18 08 eller eugenia.duarte-walker@k2search.se . Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Ansök tjänsten på www.k2search.se . Urval sker löpande.

 

Executive Search se.