Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Treasury Accounting Controller

Telia company är en internationell koncern med en global strategi, men varhelst vi verkar, agerar vi som ett lokalt företag. Vi erbjuder våra tjänster på 20 marknader.

Group treasury består av 17 personer fördelade på tre team. Group treasury hanterar alla finansiella transaktioner för teliakoncernen och bolaget har på grund av sin storlek en mycket stor skuldportfölj såväl som kassa.

Dina arbetsuppgifter

I denna roll blir du ansvarig för redovisning och rapportering inom treasury. Fokus i rollen ligger på att arbeta med måndsstängningar och analys för att skapa en djupare förståelse för verksamhetens resultat. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med treasury accounting specialist och andra team inom treasury liksom avdelningen corporate control. Andra exempel på arbetsuppgifter är prognos för verksamheten, analys av resultat- och balansräkning samt transaktions- och avtalsanalys.

Vem är du?

För att axla den här rollen på bästa sätt ser vi att du har en högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi och minst 5 års erfarenhet av liknande uppgifter på ett stort bolag, eller som konsult i motsvarande roll.

Vi erbjuder

Det här är en mycket attraktiv roll för dig som redan utmärkt dig inom redovisning och analys med finansiell rapportering som specialitet. Du som nu är redo för en snabbrörlig, komplex och utmanande bransch i ett dynamiskt företag får här en mycket utmanande och omväxlande roll. Du kommer att arbeta i ett team med hög kompetens och få stort förtroende att utföra dina uppgifter. Din roll och det mervärde du förmedlar genom närvaro och expertis till övriga inom treasury och hela telia companys organisation kommer att ha stor påverkan på gruppens arbetssätt samt hela bolagets resultat. Group treasury är en av de största utgivarna av obligationer i norden och hanterar också en mycket stor likviditet.

Egenskaper

Du är noggrann och analytisk med intresse både för detaljer och att förstå helheten. Du är prestigelös och är van att arbeta självständigt. Du är kommunikativ och uppskattar att samarbeta i team, är serviceinriktad och konsultativ.

 

K2 Search samlar de bästa inom rekrytering, research och koordinering med syfte – att med executive search hjälpa dig stärka er affär och göra er organisation ännu starkare . Läs mer

id608