Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

IT Manager

Kinnarps är en svensk inredningskoncern som erbjuder innovativa och inspirerande helhetslösningar för arbetsmiljöer. Företaget grundades 1942 av Jarl och Evy Andersson. Idag är vi ledande i Europa i vår bransch och finns representerade i ca 40 länder. Vår utgångspunkt är hållbarhet, välmående och lönsamhet för de som använder de miljöer vi skapar.                
Kinnarps har ca 2 300 anställda och omsättningen 2013/2014 uppgick till 3,7 miljarder SEK.
Läs mer på www.kinnarps.com

Vill du vara med och effektivisera samt driva förändring inom Kinnarps IT-funktion?

Kinnarps står inför en spännande förändringsresa, bland annat gällande organisations- och effektiviseringsfrågor. Ett steg i denna förändring sker inom IT- och systemsidan och Kinnarps ska därför stärka upp IT-funktionen med en ny framåtblickande IT Manager. Denna roll ingår i en operativ ledningsgrupp inom Ekonomi & IT och rapporterar direkt till CFO för Kinnarps AB.

Utmaningen

IT Managern kommer att ha direkt personalansvar för 30 personer på IT-funktionen som är uppdelad i Projektledning, Drift, Utveckling samt Service/Support. Vi söker en lyhörd och stabil ledare med starkt intresse för människor och ledarskap.
Rollen ska proaktivt driva och utveckla IT-funktionen samt ur ett IT-perspektiv stödja Kinnarps tre huvudprocesser – Produktutveckling, Supply Chain och Sälj. IT ska som funktion stödja och underlätta verksamheten, affären och användarna i att arbeta smartare och effektivare, skapa enkelhet samt digitalisera delar av IT för att på så vis effektivisera Kinnarps organisation. IT Managern ska betrakta verksamheten ur både ett affärsperspektiv och ett helhetsperspektiv.

Din bakgrund

Vi tror att du har en akademisk bakgrund samt en ledarerfarenhet som IT Manager eller liknande. Du har tidigare lett en drift- och utvecklingsorganisation och gärna erfarenhet från ett större företag i en internationell miljö med både produktion och försäljning. Du har ett stort teknikintresse och en förmåga att se hur modern teknik kan användas i processerna samt stor vana av att driva förändringar och goda exempel på hur du fått med dig andra i en förändringsprocess.

Är du den vi söker?

För att lyckas i rollen som IT Manager är det viktigt att du har goda ledaregenskaper samt intresse för människor och ledarskap. Du är affärsmässig med förmåga att påverka och övertyga olika kontaktytor både på operativ och strategisk nivå. Vi tror att du har en stark social och kommunikativ förmåga, är stabil och trygg i dig själv samt prestigelös, ärlig och uppriktig. Stort vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vad gör detta till din utmaning?

Berättar för oss vad det är som gör jobbet som IT Manager till just din utmaning. Vad är det som lockar dig och vad tänker du kring rollen? Beskriv varför just du vill anta utmaningen!

Övrigt

Tillträde: Snarast
Placeringsort: Kinnarp
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Heltid, dagtid

I denna rekryteringsprocess samarbetar Kinnarps med K2 Search. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Eva Backstam på 076-000 18 20 eller researchkonsult Johanna Mattsson på 0735-216 500. Då urval, intervjuer och tester sker löpande rekommenderar vi dig att skicka in din ansökan omgående på www.k2search.se . Alla ansökningar och kontakter med K2 Search behandlas konfidentiellt.

.