Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

VD

Vill du bli en nyckelperson i arbetet med att driva bostadsutvecklingen framåt i sverige och vara en del i ett bolag med ett starkt varumärke, god finansiell ställning, bra marknadsposition samt en god struktur och organisation, och där det finns möjligheter att växa?
Vi söker en stark ledare som vill vara med att forma hsb projektpartners framtid och ta hsbs nyproduktion till nästa nivå, som ser möjligheterna i denna roll och sammanhang och som vill dela med sig av sin erfarenhet, sitt engagemang och driv.

Om oss

Hsb projektpartner ab är en av sveriges ledande bostadsutvecklare och hsbs gemensamma affärsbolag för nyproduktion. 2015 byggstartade vi tillsammans med hsbs regionala föreningar flest bostadsrätter av alla aktörer utanför stockholm och genom vår nationella kompetens kan hsb ytterligare stärka positionen på bostadsmarknaden. Vi utvecklar bostäder för nya generationer med projekt som hsb living lab och satsningen hsb 100, förenat med vårt ansvar för sveriges största bosparande. Vi är hsb-föreningarnas partner i nyproduktionen och utvecklar bostäder till medlemmarna i sveriges största bostadskooperation. Hsb projektpartner ab hade 2015 en omsättning på ca 1,6 miljarder kr med en personalstyrka om ca 50 anställda.
vi är inne i ett expansivt skede och behöver nu en ny vd.

Hsb projektpartner ab har en mycket god finansiell ställning med en hög soliditet, bra lönsamhet, stark tillgång till kapital och goda bankrelationer. Den höga kompetensnivån, affärsmässigheten och målmedvetenheten inom bolaget går inte att ta miste på och företagskulturen präglas av nytänkande, högt i tak och hsbs starka värderingar. Utvecklingsfrågorna har en stark och självklar position inom bolaget. Hsb projektpartner ab bidrar starkt i att sätta hsb på kartan i att bygga framtidens bostäder och är med att påverka bostadsbyggandet i hela sverige. Hsb projektpartner ab har en affärsmässigt långsiktig utgångspunkt och styrka i den lokala förankringen och samarbetet. Som arbetsgivare ligger vi också i topp vad gäller medarbetarnöjdhet och motivation.

Arbetsuppgifter/ansvar

Rollen som vd har ett strategiskt och operativt ansvar för
• personal
• ekonomi
• resultat
• arbetsmiljö
• verksamhetsansvar med tillväxt och utveckling i fokus
• rapportering till styrelseordförande (förbundsordförande)
• styrelsearbete i olika roller

Ledarskapet
denna roll har sex direktrapporterande chefer. Som vd ska man driva och utveckla organisationen genom sina chefer. Vi söker en affärsmässig, handlingskraftig och lyhörd ledare som är genuint intresserad av ledarskap och människor. Vd:n ska arbeta målstyrt och ha förmåga att inspirera och motivera samt vara en stark beslutsfattare som även vågar fatta en del obekväma beslut och stå för dessa.

Samverkan
för att lyckas i rollen är det avgörande att skapa goda och förtroendefulla relationer med övriga vd:ar inom hsb och ha en nära dialog och samverkan med hsbs föreningar, riksförbundet och hsbs nyproduktionsbolag för storstockholm, hsb bostad.

Strategier
vd:n ska arbeta med de strategiska och långsiktiga planerna, ha framförhållning och vara flera år fram i tiden i denna roll. Arbeta för att stärka relationerna med hsbs föreningar, med affärsstrategier och förstå affärerna när de dyker upp. Säkerställa att projektportföljen och markanskaffning sker i god tid för att säkra jämnhet i produktionsvolym och resultat över tid.

Styrelsearbete
vd rapporterar och gör sina presentationer för styrelsen inom hsb projektpartner ab, en styrelse som är personunion med styrelsen för hsb riksförbund.

Kvalifikationer

• erfaren ledare på en nivå där du framgångsrikt lett andra ledare och en ledningsgrupp
• projektutvecklingserfarenhet inom bostäder
• god kunskap inom fastighetsekonomi
• byggkompetens
• gärna styrelse erfarenhet
• relevant akademisk bakgrund

Omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning, 100 % tjänstgöringsgrad.

AnsÖkan

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

Skapa framgångsrikt VD arbete och registrera dig i K2 Search kandidatdatabas. Läs mer

id609 3