Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Fund Manager

Almi invest är sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom greentech. Almi invest förvaltar drygt 3 miljarder kronor och har sedan start investerat ca 1,8 miljarder i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a google, microsoft, apple och qlik eller noterats på olika börser. Almi invest är ett riskkapitalbolag inom almi-koncernen.

Stockholm är en av världens mest intressanta och expansiva regioner och almi invest har en viktig roll i det finansiella ekosystemet.

Rollen

Som fund manager har du det övergripande ansvaret för din region och du är vd i det regionala riskkapitalbolaget, almi invest stockholm ab, som idag har investeringar i ett femtiotal bolag med ca 400 miljoner kronor under förvaltning.

Att vara fund manager innebär också att leda teamet om fem personer som består av investment managers, analytiker och talent manager. En viktig del av rollen är ett fortsatt fokus på utveckling av almi invests investeringsstrategi och -process då inflödet av förfrågningar ökat kraftigt de senaste åren.

Du ingår i almi invests ledningsgrupp, där du arbetar aktivt med organisationens fortsatta utveckling på strategisk nivå. Du rapporterar till styrelsen för det regionala riskkapitalbolaget, men även till almi invests nationella vd som du arbetar nära och driver olika projekt tillsammans med.

Att arbeta på almi invest

På almi invest får du möjlighet att arbeta på sveriges mest aktiva riskkapitalbolag. Kompetens- och engagemangsnivån är hög och du ingår i en koncern med uppgift att stötta hållbart företagande i sverige.

Att axla rollen som fund manager i stockholm innebär att du får arbeta med ett kompetent och framgångsrikt team, som redan är drivande vad gäller utveckling och nytänkande inom almi invest.

Vem är du och vad drivs du av att göra?

För dig är rollen som fund manager en lyckad kombination av dina olika kompetensområden. Du får möjlighet att arbeta med investeringar i tidiga faser där din analytiska förmåga och erfarenhet av att utveckla företag kommer väl till pass.

Du kommer arbeta med ett brett kontaktnät som sträcker sig från riskkapitalbolag till entreprenörsnätverk, affärsänglar och inkubatorer.

Vidare innebär rollen ett ansvar för ett framgångsrikt team, där du får fortsätta utveckla ditt ledarskap som bottnar i tillit, helhetssyn och genomförandekraft.

Ansök till tjänsten på www.k2search.se – vi ser fram emot att höra av dig senast den 23 april! ansökningar och kontakter behandlas självfallet konfidentiellt.

 

Intresserad av Sveriges vassaste rekryteringsföretag? Vill du veta mer om hur vi kan stärka din organisation? Hör av dig till oss här så återkommer vi inom 24 timmar. Läs mer

id609 2