Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Portfolio Analyst

Intrum justitia är europas ledande företag inom credit management services och erbjuder heltäckande kredithanteringstjänster som ska bidra till att förbättra kassaflöde och lönsamhet för företagets kunder. Intrum justitia grundades 1923 och har 3 850 anställda i 20 länder. Koncernens omsättning uppgick 2015 till 5,6 miljarder kronor. Intrum justitia ab är noterat vid nasdaq stockholm sedan 2002.

Affärsområdet purchased debt är en snabbväxande enhet som arbetar med köp av fordringar inom intrum justitia.

Som ett led i tillväxten av affärsområdet söker vi nu en portfolio analyst som ska arbeta med granskning, värdering och prissättning av portföljer som är till försäljning. Du spelar en viktig roll för utvecklingen av intrums purchased debt-affär och dina analyser ligger till grund för investeringsbeslut på ledningsnivå.

I uppgifterna ingår att:

• självständigt värdera portföljer utifrån tillgänglig information
• samarbeta med analytiker inom regionen i analys av nya portföljer
• delta i uppföljande analyser av befintliga portföljer
• samarbeta med övriga analytiker och den operativa verksamheten i syfte att förstå alla faktorer som påverkar portföljens prisbild
• förbereda underlag inför investeringsbeslut
• delta i utvecklingen av nya arbetssätt och metoder

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har högskoleutbildning inom matematik, ekonomi, statistik eller närliggande ämnen. Du har också minst 3 års erfarenhet av att utföra och tolka omfattande dataanalyser, gärna i en internationell miljö. Genom ditt arbete har du skaffat dig goda kunskaper i spss, vba eller motsvarande analysverktyg samt kunskaper i kvantitativa metoder inom beslutsstöd och due diligence.

Kompetenser

Vi tror att du har mycket god analytisk förmåga, kvalitetstänkande samt ett effektivt sätt att strukturera ditt arbete. Du är en ”siffermänniska” ut i fingerspetsarna och du motiveras av att arbeta med omfattande och komplexa beräkningar.

K2 Search AB arbetar även internationellt genom rekryteringsnätverket CFR Global Executive Search med representation i över 40 länder. Läs mer

id608