Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Försäljnings- och Marknadsdirektör

Alufluor AB är en av världens ledande producenter av aluminiumfluorid. En insatsvara som väsentligt minskar energiförbrukningen vid aluminiumtillverkning och vid tillverkning av optiskt glas. Företaget startade 1973 med fokus på att förädla biprodukter från andra kemiska processindustrier. Försäljning är global men huvudkontor och produktionsanläggning är lokal och finns i Helsingborg. Bolaget omsätter ca 250 MSEK och har ca 50 anställda.

Som Försäljnings- och Marknadsdirektör har du det övergripande ansvaret för försäljning och marknadsföring av företagets totalt fyra produktionslinjer med ett nuvarande försäljningsvärde om ca 250 mkr.

Du kommer att arbeta med att utveckla våra kundrelationer, kontraktsförhandlingar, konkurrentbevakning och marknadsanalys, men även arbeta internt gentemot produktionsverksamheten. Innovation och produktutveckling inom vårt huvudsegment såväl som utveckling av nya segment är prioriterade områden i företaget, där du får ett stort ansvar i din roll gentemot marknaden.

Tjänsten medför att vara ute och besöka kunder och mässor, i Europa men även i övriga världen. Räkna med ca 60-80 resdagar/år. Du ingår i Alufluors ledningsgrupp och rapporterar till VD.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en intressant tjänst på ett marknadsledande bolag med god lönsamhet, där du har möjlighet att utveckla både företaget och din roll. Alufluor är ett företag med internationell utblick som präglas av en öppen och familjär kultur. Du erbjuds bra villkor och för rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter internt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet och ett brinnande intresse för försäljning. Du har tidigare framgångsrikt etablerat och utvecklat långsiktiga kundrelationer i en internationell miljö. Du har en stark teknisk bakgrund, troligtvis med civilingenjörsexamen i kemi eller motsvarande, och har erfarenhet ifrån kemibranschen. Du är van vid att agera självständigt vid förhandlingar och avtalsdiskussioner.

För att lyckas i rollen är det av stor vikt att du är lyhörd och relationsskapande som person. Du kan kommunicera obehindrat med människor från olika kulturer. Du är mål- och resultatinriktad, van vid att planera långsiktigt och att arbeta strukturerat. Mycket goda kunskaper i engelska, både muntligt och skriftligt, är en förutsättning och övriga språkkunskaper meriterande.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Alufluor med K2 Search. För mer information kontakta gärna Fredrik Lind telefon 0765-25 90 40 eller Johanna Mattsson telefon 073-521 65 00. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast.

 

.