Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Finance Manager Nordic/FP&A North Europe

UTC Climate, Controls och säkerhet är en global leverantör av byggnadsteknik. Vår brandsäkerhet, säkerhet, fastighetsautomation, värme, ventilation, luftkonditionering och kylsystem och tjänster främjar integrerade, högpresterande byggnader som är säkrare, smartare och hållbara. UTC Climate Controls och säkerhet är en enhet av United Technologies Corp., en ledande leverantör till flyg- och byggsystemindustrin över hela världen.

I denna nyinrättade roll som Finance Manager/FP&A (Financial planning and analysis) ingår två delar.
Som FP&A North Europe (Benelux, Nordic & Russia) har du ansvar för prognos och uppföljning i norra Europa omfattande nio bolag. Du kommer att ha ett övergripande ansvar för hela regionens prognosarbete, planering och analys av utfall där regionens respektive ekonomichefer rapporterar dotted line. En viktig del är också att fungera som kravställare men också bollplank till verksamhetschefer, ekonomichefer i exempelvis budget, analys- och prognosarbetet.

Som Finance Manager Nordic kommer du att ansvara för redovisning, budget-/prognosverktyg och rapporter. Du kommer även att arbeta med analysarbete i form av månads-, kvartals och årsbokslut. Rollen är ett viktigt stöd i styrning och uppföljning av verksamheten. Finance Manager-tjänsten innebär personalansvar för fyra personer.

Vi erbjuder

Rollen är en nyckelfunktion i ett expansivt internationellt företag med ett tydligt fokus. Då detta är en nyinrättad tjänst så finns det stora möjligheter att påverka rollens utformning och arbetssätt samt att vara med och skapa strukturerna för styrning och uppföljning. Du får inblick i hela verksamheten och arbetar nära Regional Managing Director. Rollen är placerad i Göteborg och innehåller mycket kontakter med bolagen i region North Europe.

Vi söker dig som har/är

• Flerårig erfarenhet från liknande roll
• Erfarenhet från företag som verkar i internationell miljö, gärna med amerikansk ägare.
• Starka kunskaper inom ekonomi och analys
• Akademisk utbildning inom ekonomi
• God vana vid ekonomisystem
• Målfokuserad och självgående
• Kommunikativ
• Taktisk och strategisk
• Kommunicerar obehindrat på engelska. Kunskaper i franska och/eller ryska är meriterande

I denna rekrytering samarbetar vi med K2 Search. Har du frågor gällande rollen är du välkommen att kontakta researchkonsult Esra Yucel, esra.yucel@k2search.se eller rekryteringskonsult Lena Serner lena.serner@k2search.se eller Bengt Olander bengt.olander@k2search.se. Vi vill ha din ansökan snarast, intervjuer sker löpande. Sök tjänsten på www.k2search.se. All kontakt med K2 Search behandlas konfidentiellt.

Executive Search se.