Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Category Manager, Car Purchasing

Leaseplan är världsledande inom operationell billeasing och en av de internationellt ledande aktörerna inom fleet management. För närvarande har vi kontor i 32 länder fördelade på fyra kontinenter och vi är 7 400 anställda som tillsammans förvaltar 1,67 miljoner fordon. Leaseplan sverige ab, som ägs av leaseplan corporaton n.v, grundades 1995 och är marknadsledande i sverige inom operationell leasing och vagnparksadministration med en vagnpark på över 30 000 fordon. Bolaget har cirka 100 anställda.

Rollen

Som category manager på leaseplan ansvarar du för företagets största kategori, bilinköp. Ditt uppdrag är att fortsätta utveckla ett strategiskt och långsiktigt nätverk av leverantörer så att leaseplans kunder får ta del av ett optimalt erbjudande. Du förhandlar avtal med nya såväl som befintliga återförsäljare och/eller generalagenter där din kategoristrategi är tydlig, samtidigt som du är angelägen om att bygga ömsesidigt givande relationer.

Eftersom leaseplan är ett globalt företag finns det företagsgemensamma policyer inom inköp vars processer du ansvarar för att anpassa och implementera lokalt. Du har ett stort internationellt nätverk till ditt förfogande för att bli framgångsrik, både på det globala huvudkontoret och genom dina kollegor i andra länder.

Att arbeta på leaseplan

På leaseplan arbetar man i högt tempo och med stort engagemang för att arbeta agilt med sina kunder i fokus. I en föränderlig och målstyrd miljö får du hela tiden kvitto på att du gör ett bra jobb, och samarbetet är tätt mellan de olika funktionerna.

Vem är du och vad drivs du av att göra?

Kanske befinner du dig i bilbranschen idag, eller arbetar med fleet managementfrågor. Du är en van förhandlare, antingen från en inköpsroll eller som kontrakts- eller kontoansvarig. Du trivs i affärssammanhang nära kunden/leverantören, och bygger lätt relationer på olika nivåer. Du är analytisk och trivs med att växla mellan ett strategiskt och operativt perspektiv, och ser att den förmågan är av stor vikt för att lyckas i den här rollen.

K2 Search AB arbetar även internationellt genom rekryteringsnätverket CFR Global Executive Search med representation i över 40 länder. Läs mer

id608