Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Project Manager Independent Living

Tunstall Healthcare Group är ett brittiskt världsledande företag inom trygghetsteknik och systemlösningar som underlättar och förbättrar vård och omsorg av äldre, funktionshindrade och kroniskt sjuka. Företaget grundades i Storbritannien 1957 och är med över 1800 anställda ett globalt företag som utvecklar, tillverkar och tillhandahåller trygghetssystem i mer än 30 länder över hela världen. Tre miljoner brukare utnyttjar idag Tunstalls produkter och tjänster. Tunstall Nordic AB – Sverige, Danmark, Finland & viss export – har ca 320 anställda och en omsättning på ca 500 MSEK. Den svenska verksamheten – Tunstall AB – sysselsätter ca 250 personer, med en omsättning på ca 320 MSEK. Huvudkontoret ligger i Malmö. Besök gärna www.tunstallnordic.com för mer information

Vill du vara med att driva implementeringsprojekt inom ett satsningsområde med en framtidssäkrad teknik som är under uppbyggnad och i tillväxt? Då kan detta vara rätt utmaning för dig!

Tunstall har behov av att förstärka sin projektorganisation inom området Independent Living med ytterligare kraft och kompetens. Rollen rapporterar direkt till chefen för projekt och eftermarknad.

Tunstall är inne i en förändringsfas där de går från att vara ett produktföretag till ett teknologibaserat tjänsteföretag. Tunstall står för den nya tekniken och ligger långt fram i utvecklingen. Branschen och omvärlden förändras inom främst tre delar som i sin tur leder till att Tunstalls lösningar går från att vara produktbaserade till att vara tjänstebaserade.

– Privatisering – från statlig till privat äldrevård
– Digitalisering – teknikskiftet från analogt till digitalt
– Molnifiering – färre lokalt installerade fysiska produkter, molnlösningar istället

Kunderna finns idag inom kommun/offentlig sektor (B2G) och privat sektor (B2B).
Tjänsterna/produkterna som ingår i området Independent Living är den digitala larmkedjan och digital tillsyn. Kunden köper den digitala larmkedjan som en tjänst (mobilitet, larm, säkerhetslösningar) och nya anslutningar där de hyr produkterna (exempelvis larmknappar, trygghetstelefoner).

Utmaningen

Projekten kan se olika ut i omfattning och i snitt är projekttiden tre månader. Som projektledare har du 10-20 projekt igång löpande.
Projektledaren ansvarar för att resursplanera, leda och driva projekt efter överlämning från säljorganisationen till det att driftorganisationen tar över ägandeskapet.

Att göra rätt från början

Under projektets tid träffar man kunden 3-4 gånger på plats hos kunden och mycket fokus i början av projektet. Projektledaren har ett viktigt uppstartsmöte med kunden. Ofta med en grupp hos kommunen som kan bestå av exempelvis avtalsansvarig, enhetschef, larmgruppsansvarig. Att gå igenom avtalet, lyssna in och ta upp många olika frågeställningar samt säkerställa att alla är överens är avgörande i att nå framgång i projektet.

Din bakgrund/profil

• Vi söker en erfaren Projektledare som har stor vana av att driva flertalet projekt av teknisk karaktär samtidigt.
• En fördel om du har erfarenhet från trygghetscentral eller en 24/7 verksamhet.
• Förståelse för verksamhetskritisk verksamhet och känsla av att det inte får stå stilla.
• Har du därtill kännedom om vård- och omsorgssektorn och dess utmaningar ser vi det som mycket meriterande. Gärna kunskap om hemtjänst och/eller hemsjukvård.
• Kunskap av systemkonfiguration (inte programmering).
• Teknisk förståelse för hur mobilnät fungerar på en övergripande nivå.
• Eftergymnasial utbildning.
• Van vid ett självständigt arbete.
• Körkort samt vana vid att köra/resa mycket.

Är du den vi söker?

Viktiga egenskaper i denna roll är att du är självständig, har en egen motor/drivkraft och förmåga att arbeta under eget ansvar med disciplin kring detta. Du ser möjligheter och är lösningsorienterad och har en inställning att detta ska vi fixa! Du har god struktur och planeringsförmåga. Du har en förmåga att hantera många saker samtidigt, är handlingskraftig och slutför det du påbörjar. Du har en god social kompetens, lyhördhet och förmåga att föra dig i olika sammanhang. Du är pålitlig, prestigelös och har ett sunt förnuft.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och hur dig som individ.

Vi erbjuder dig

Tunstall erbjuder stora möjligheter att påverka och bidra med idéer. Som medarbetare får du ett tydligt mandat och frihet under ansvar. Du får möjlighet att arbeta i ett affärsdrivet bolag med en marknadsledande position som har ett tydligt syfte och goda värdegrunder.
Tunstall har påbörjat en förändringsresa gällande sin affärsmodell.
De ligger i framkant tekniskt inom sitt område och har en unik bredd i sin produktportfölj.
Digital Solutions är ett satsningsområde med en framtidssäkrad teknik som är under uppbyggnad och i tillväxt.
Vi söker dig som ser möjligheterna i tjänsten och som vill dela med dig av din erfarenhet, engagemang och driv.
Berätta gärna för oss vad det är som lockar dig med denna roll och varför du vill anta den här utmaningen!

Övrigt

Placeringsort Malmö. Resor inom Sverige är en naturlig del i rollen. Du måste kunna resa mycket.

Tunstall samarbetar med K2 Search i denna rekrytering. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Eva Backstam på 076-000 18 20. Ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Ansök till tjänsten på www.k2search.se
Urval, intervjuer och tester sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Executive Search se.