Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Avdelningschef Uppföljning och analys

Myndigheten för delaktighet är en kunskapsmyndighet som arbetar inom funktionshindersområdet. Vår vision är full delaktighet för alla oavsett funktionsförmåga. Med fn:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning som grund följer vi upp funktionshinderspolitiken och utvecklingen av levnadsvillkor för personer med funktionsnedsättning. Vi samarbetar med och stödjer också andra aktörer i genomförandet av funktionshinderspolitiken. Myndigheten har drygt 60 medarbetare och ligger centralt i sundbyberg. Vi strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Arbetsbeskrivning

Avdelningen för uppföljning och analys har som uppgift att följa upp hur funktionshinderspolitiken genomförs i olika delar av samhället och hur utvecklingen av levnadsvillkoren för personer med funktionsnedsättning ser ut. Avdelningen arbetar också med att stödja myndighetens olika målgrupper i deras genomförande av funktionshinderpolitiken. Myndigheten arbetar tvärsektoriellt och med intersektionell utgångspunkt. Särskilt fokus ligger på jämställdhetsintegrering och arbete kring barn och unga. Myndigheten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete. En central del i detta är att utveckla systemen kring uppföljning, utvärdering och analys.

Som avdelningschef har du det övergripande ansvaret för att leda, utveckla och följa upp arbetet på avdelningen. I arbetet ingår ett direkt personalansvar för ca 14 medarbetare som du förväntas leda på ett inspirerande och tydligt sätt. I uppdraget ingår också att, utifrån myndighetens beslut och verksamhetsmål, skapa en så god arbetsmiljö som möjligt för våra medarbetare. Då myndigheten håller på att introducera ett projektbaserat arbetssätt så omfattar arbetsledningen även att coacha projektledare med ett delegerat verksamhetsansvar. Som avdelningschef ingår du i myndighetens ledningsgrupp. Där är du en viktig strategisk resurs i myndighetsövergripande frågeställningar och för hela myndighetens utveckling. Du arbetar också i ditt dagliga arbete nära övriga avdelningschefer. Som avdelningschef blir du också en viktig nyckelperson i samverkan med andra aktörer, såsom andra statliga myndigheter, kommuner, landsting och civilsamhället kring de frågor avdelningen hanterar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

• tidigare dokumenterad chefserfarenhet
• relevant akademisk utbildning med samhällsvetenskaplig inriktning
• erfarenhet av arbete på strategisk nivå
• god metod- och analyskunskap och förmåga och erfarenhet av arbete med utvärdering och uppföljningsfrågor på strategisk nivå
• god språklig förmåga och stor skicklighet i att skriva och hantera text på svenska och engelska

Vi söker dig som är en erfaren och trygg ledare med ett kommunikativt ledarskap och god förmåga att planera, organisera och prioritera. Du har förmåga att leda strategiskt och utveckla verksamhet och kvalificerade medarbetare. Som person har du mycket god samarbetsförmåga.

Vi kommer att fästa stor vikt vid personliga egenskaper och goda ledaregenskaper.

Meriterande kunskaper och erfarenheter:

• tidigare arbete med tvärsektoriella frågor med inriktning på uppföljning, utvärdering och analys
• erfarenhet från det funktionshinderspolitiska området och arbete med mänskliga rättigheter
• tidigare erfarenhet av arbete inom staten
• några års arbetslivserfarenhet som chef
• erfarenhet av att leda i en projektorienterad verksamhet

Anställningens omfattning

Anställningsform: tillsvidareanställning med förordnande för chefsuppdraget om fyra år med möjlighet till förlängning
omfattning: heltid
tillträde: snarast enligt överenskommelse
ansökan: ansök snarast, dock senast den 14 juni. Urval görs löpande.
referensnummer: dnr 2017/0104
kontakt: i denna rekrytering samarbetar vi med k2 search. Du är välkommen att kontakta rekryteringskonsult gabriella huss, tel.

Fackliga företrädare

Morgan ceken
st
08-6008408
ulrika gani
saco
08-600 84 18

Övrigt

Myndigheten strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

K2 Search AB är ett rekryteringsföretag som kan mer än bara rekrytering. Läs mer

id609 1