Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Avdelningschef Kunskap och riktlinjer

Myndigheten för delaktighet är en kunskapsmyndighet som arbetar inom funktionshindersområdet. Vår vision är full delaktighet för alla oavsett funktionsförmåga. Med fn:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning som grund följer vi upp funktionshinderspolitiken och utvecklingen av levnadsvillkor för personer med funktionsnedsättning. Vi samarbetar med och stödjer också andra aktörer i genomförandet av funktionshinderspolitiken. Myndigheten har drygt 60 medarbetare och ligger centralt i sundbyberg. Vi strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Arbetsbeskrivning

Avdelningen för kunskap och riktlinjer arbetar med kunskapsutveckling och att främja innovation och forskning inom myndighetens verksamhetsområde. I det arbetet ingår bland annat att utveckla och ta fram riktlinjer, metodstöd och verktyg, medverkan i relevant standardiseringsarbete, ta fram kunskapsöversikter och kunskapsunderlag, rådgivning, utbildning och annan form av kunskapsspridning. Ett arbete som leds av avdelningschefen.

Som avdelningschef har du det övergripande ansvaret för att leda, utveckla och följa upp arbetet på avdelningen. I arbetet ingår ett direkt personalansvar för ca 15 medarbetare som du förväntas leda på ett inspirerande och tydligt sätt. I uppdraget ingår också att, utifrån myndighetens beslut och verksamhetsmål, skapa en så god arbetsmiljö som möjligt för våra medarbetare. Då myndigheten håller på att introducera ett projektbaserat arbetssätt så omfattar arbetsledningen även att coacha projektledare med ett delegerat verksamhetsansvar. Som avdelningschef ingår du i myndighetens ledningsgrupp. Där är du en viktig strategisk resurs i myndighetsövergripande frågeställningar och för hela myndighetens utveckling. Du arbetar också i ditt dagliga arbete nära övriga avdelningschefer. Som avdelningschef blir du också en viktig nyckelperson i samverkan med andra aktörer, såsom andra statliga myndigheter, kommuner, landsting och civilsamhället kring de frågor avdelningen hanterar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

• tidigare dokumenterad chefserfarenhet
• relevant akademisk utbildning, gärna med samhällsvetenskaplig inriktning
• erfarenhet av arbete på strategisk nivå i en komplex kunskapsorienterad verksamhet
• god metodologisk och analytisk förmåga samt erfarenhet av kvalificerat metod- och utvecklingsarbete
• tidigare erfarenhet av arbete med att ta fram kunskapsstöd i form av t ex vägledningar, riktlinjer etc.
• god språklig förmåga och stor skicklighet i att skriva och hantera text på svenska och engelska

Vi söker dig som är en erfaren och trygg ledare med ett kommunikativt ledarskap och god förmåga att planera, organisera och prioritera. Du har förmåga att strategiskt leda och utveckla verksamhet och kvalificerade medarbetare. Som person har du mycket god samarbetsförmåga.

Vi kommer att fästa stor vikt vid personliga egenskaper och goda ledaregenskaper.

Meriterande kunskaper och erfarenheter:

• erfarenhet av arbete med tvärsektoriella frågor eller från sakområdet funktionshinderspoli-tik och eller arbete med mänskliga rättigheter
• erfarenhet av forskning, utveckling eller innovation
• tidigare erfarenhet av arbete inom staten
• erfarenhet av att leda i en projektorienterad verksamhet
• några års arbetslivserfarenhet som chef

Anställningens omfattning

Anställningsform: tillsvidareanställning med förordnande för chefsuppdraget om fyra år med möjlighet till förlängning
omfattning: heltid
tillträde: snarast enligt överenskommelse
ansökan: ansök snarast, dock senast den 14 juni. Urval görs löpande.
referensnummer: dnr 2017/0105
kontakt: i denna rekrytering samarbetar vi med k2 search. Du är välkommen att kontakta rekryteringskonsult gabriella huss, tel.

Fackliga företrädare

Morgan ceken
st
08-600 84 08
ulrika gani
saco
08-600 84 18

Övrigt

Myndigheten strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

K2 Search samlar de bästa inom rekrytering, research och koordinering med syfte – att med executive search hjälpa dig stärka er affär och göra er organisation ännu starkare. Läs mer

id609 2