Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Communications Director

Civil Rights Defenders är en oberoende expertorganisation. Organisationen bildades 1982 i Stockholm med syfte att försvara de mänskliga rättigheterna, och då i synnerhet de medborgerliga och politiska rättigheterna, och stärka utsatta människorättsförsvarare. Organisationen arbetar i några av världens mest repressiva länder och regioner där man tillsammans med lokala krafter kämpar för långsiktig och hållbar förändring. Civil Rights Defenders är också verksamma i Sverige för att ta ett ansvar för de mänskliga rättigheterna även på hemmaplan.
För mer information, besök https://www.civilrightsdefenders.org/sv/ 

Civil Rights Defenders befinner sig i ett expansivt skede och som deras nya kommunikationschef kommer du ansvara för att utveckla och modernisera organisationens marknadskommunikation, både nationellt och internationellt – för att göra skillnad i världen. Det här är en nyckelroll i verksamheten. Omvärldens kännedomen om Civil Rights Defenders ska öka, och kommunikationskanalerna, främst de digitala, ska utvecklas för att nå ut till nya målgrupper.

Rollen

Rollen kräver ett stort engagemang både strategiskt och operativt, på en internationell marknad där mycket händer i den samhällspolitiska utvecklingen. Du kommer att arbeta i nära samarbete med de programansvariga för organisationens kontor spridda i olika världsdelar. Till din hjälp har du en avdelning med fem medarbetare som tillsammans med dig har fokus på sociala kanaler, webb, tidning, rapporter och annat marknadsmaterial. Kommunikationsavdelningen ska utvecklas till att bli än mer proaktiva och synkroniserade, vilket du skapar både engagemang och struktur kring som ledare.

I din roll som kommunikationschef ingår du i den operativa ledningsgruppen och rapporterar till Executive Director.

Att arbeta på Civil Rights Defenders

Genom att arbeta på Civil Rights Defenders bidrar du till att göra skillnad i världen, att försvara de mänskliga rättigheterna. Civil Rights Defenders står inför en tydlig expansion och tillväxt med fler internationellt förankrade projekt på väg att startas. Detta får du möjlighet att vara en del av. I rollen får du stor möjlighet att utveckla och stärka kännedomen kring Civil Rights Defenders samt stärka kommunikationsavdelningens ramverk och kultur.

Vem är du och vad drivs du av att göra?

Du har gedigen erfarenhet av kommunikationsarbete med internationell praktik och du har utvecklat kommunikationsstrategier som tydligt bidragit till att en organisation fått en framträdande position med hög marknadskännedom kring sitt varumärke. För att trivas i vår arbetsmiljö ser vi att du är tydligt samhällspolitiskt intresserad och initierad. Du har stor egen erfarenhet av ledarskap och vi ser att du har arbetat inom den idéburna verksamhetsnära sfären. Varumärkesarbete, opinionsbildning samt relation till press och media är tydliga ingredienser i din kompetens. Vi ser att du har en akademisk utbildningsbakgrund och kan svenska och engelska obehindrat. 

Som ledare är du tydligt entusiasmerande och empatisk med ett genuint intresse och en tro på människor. Du har ett stort driv till att förverkliga målbilder, skapa effektiva arbetsprocesser med delaktighet och engagemang. Du har förmåga att verka i en omvärld där du ställs inför komplexa frågeställningar och beslut. Din framträdande nyfikenhet hjälper dig och andra att hela tiden utveckla och förbättra.

Civil Rights Defenders samarbetar med K2 Search i denna rekrytering. Vill du veta mer kring rollen är du välkommen att kontakta:

Gabriella Huss, rekryteringskonsult, gabriella.huss@k2search.se, tel 0708-68 58 45 eller
Xing Tran, researchkonsult, xing.tran@k2search.se, tel 070-413 98 48.

Ansök till tjänsten på www.k2search.se – vi ser fram emot att höra av dig! Ansökningar och kontakter behandlas självfallet konfidentiellt. Vi genomför intervjuer löpande under hela processen.

.