Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Communications Director

Civil rights defenders är en oberoende expertorganisation. Organisationen bildades 1982 i stockholm med syfte att försvara de mänskliga rättigheterna, och då i synnerhet de medborgerliga och politiska rättigheterna, och stärka utsatta människorättsförsvarare. Organisationen arbetar i några av världens mest repressiva länder och regioner där man tillsammans med lokala krafter kämpar för långsiktig och hållbar förändring.

Civil rights defenders befinner sig i ett expansivt skede och som deras nya kommunikationschef kommer du ansvara för att utveckla och modernisera organisationens marknadskommunikation, både nationellt och internationellt – för att göra skillnad i världen. Det här är en nyckelroll i verksamheten.

Rollen

Rollen kräver ett stort engagemang både strategiskt och operativt, på en internationell marknad där mycket händer i den samhällspolitiska utvecklingen. Du kommer att arbeta i nära samarbete med de programansvariga för organisationens kontor spridda i olika världsdelar. Till din hjälp har du en avdelning med fem medarbetare som tillsammans med dig har fokus på sociala kanaler, webb, tidning, rapporter och annat marknadsmaterial.

I din roll som kommunikationschef ingår du i den operativa ledningsgruppen och rapporterar till executive director.

Att arbeta på civil rights defenders

Genom att arbeta på civil rights defenders bidrar du till att göra skillnad i världen, att försvara de mänskliga rättigheterna. Civil rights defenders står inför en tydlig expansion och tillväxt med fler internationellt förankrade projekt på väg att startas. Detta får du möjlighet att vara en del av.

Vem är du och vad drivs du av att göra?

Du har gedigen erfarenhet av kommunikationsarbete med internationell praktik och du har utvecklat kommunikationsstrategier som tydligt bidragit till att en organisation fått en framträdande position med hög marknadskännedom kring sitt varumärke. För att trivas i vår arbetsmiljö ser vi att du är tydligt samhällspolitiskt intresserad och initierad. Du har stor egen erfarenhet av ledarskap och vi ser att du har arbetat inom den idéburna verksamhetsnära sfären. Varumärkesarbete, opinionsbildning samt relation till press och media är tydliga ingredienser i din kompetens.

Som ledare är du tydligt entusiasmerande och empatisk med ett genuint intresse och en tro på människor. Du har ett stort driv till att förverkliga målbilder, skapa effektiva arbetsprocesser med delaktighet och engagemang. Du har förmåga att verka i en omvärld där du ställs inför komplexa frågeställningar och beslut.

Civil rights defenders samarbetar med k2 search i denna rekrytering.

Ansök till tjänsten på www.k2search.se – vi ser fram emot att höra av dig! ansökningar och kontakter behandlas självfallet konfidentiellt.

Intresserad av Sveriges vassaste rekryteringsföretag? Vill du veta mer om hur vi kan stärka din organisation? Hör av dig till oss här så återkommer vi inom 24 timmar. Läs mer

id609 0