Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Manager Product Management

Toyotas helägda dotterbolag Toyota Material Handling Europa (TMHE), är en av Europas ledande leverantörer av truckar och därtill kopplade tjänster som truckservice, reservdelsförsörjning, uthyrning, finansiering och förarutbildning. TMHE har ett försäljnings- och servicenät som är aktivt i över 30 länder och har idag mer än 2 000 anställda i Sverige. Inom TMHE´s verksamhet på Lindholmen i Göteborg ligger avdelningen TMHE Logistics Solutions som ansvarar för utveckling och implementering av logistiklösningar. För att vara del av den snabba tillväxten inom affärsområdet Telematics & Advisory Services söker vi nu en Manager Product Management.

Inom affärsområdet jobbar kreativa och dedikerade medarbetare med den senaste tekniken inom IoT, digital transformation och andra avancerade tekniska lösningar. Området ligger i framkant, inte bara i Sverige, utan också internationellt med sina lösningar. Produkterna säljs redan idag med stor framgång. Systemet bygger på uppkopplade truckar som använder mobil data för att kommunicera med ett central system till vilket kunderna kan logga in. Tjänsten erbjuder kunder tillgång till information som tex driftstimmar, felkoder, antal kollisioner och finns som web applikation men även på mobila plattformar. Rådgivningstjänsterna består av Utbildningar på plats hos kund och central analys av kundernas data.

I rollen som Manager Product Management ansvarar du för hela produktcykeln. Du arbetar med Toyota Material Handling Europes strategier och affärsplan och har en beslutsfattande nyckelroll inom bolaget. Du leder ett team av Product managers, Business analysts och Sales Development Managers och ansvarar även för avdelningens processer, arbetssätt och plattformar. Du hanterar olika frågeställningar inom Product management och planerar och säkrar utvecklingsplanen framåt. Du motiveras av att få vara med på en tillväxtresa i en roll som är strategiskt viktig och avgörande för att bolaget skall kunna realisera högt ställda mål avseende produktutveckling, kvalitet och tillväxt.

Som Manager Product Management ansvarar du för ett team på idag 6 personer och i rollen ingår fullt personal och budgetansvar. Du är en ledare som har förmågan att coacha och motivera medarbetare och du trivs där du får bygga ett positivt team och driva verksamheten mot uppställda mål.

Rollen innebär ett stort affärsfokus och du ansvarar för deadlines till marknaden. Vidare ska du vara bra på att prioritera och bygga givande kontakter med övriga avdelningar inom Toyota Material Handling Europe samt externa marknaden.

Du är placerad vid vårt kontor på Lindholmen Science Park i Göteborg och rapporterar till Senior Manager Business Area Telematics.

Vi erbjuder

Hos oss får du möjligheten, att som del i vårt engagerade team, bygga och utveckla avdelningen som arbetar med värdeskapande lösningar för att möta kundernas behov. Du får arbeta inom ett högintressant teknikområde med en mycket stor framtida potential. Som Manager Product Management får du en strategiskt viktig position inom ett globalt företag i ett team med dedikerade och kreativa kollegor. Du får arbeta i en högpresterande och internationell miljö med dynamisk kultur och mycket höga ambitioner inom ett av de mest betrodda och välrenommerade företagen i världen – Toyota.

Kvalifikationer

• Affärsdriven person med gedigen erfarenhet av B2B
• Erfaren och framgångsrik ledare
• Strategiskt arbetssätt och helhetssyn
• Grundläggande teknisk kompetens och intresse
• Erfarenhet från förändringsarbete och att implementera arbetsprocesser i större bolag
• Stark vilja att bygga upp och skapa struktur
• Driven, engagerad och kundfokuserad
• Trygg, teamorienterad och god kommunikatör

I denna rekrytering samarbetar vi med K2 Search. Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med researchkonsult Esra Yucel tel. 0735-2165 02, esra.yucel@k2search.se eller rekryteringskonsult Camilla Helgesson tel. 0766-202919 camilla.helgesson@k2search.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi ser fram emot din ansökan snarast. Urval sker löpande.

Executive Search se.