Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Manager Product Management

Toyotas helägda dotterbolag toyota material handling europa (tmhe), är en av europas ledande leverantörer av truckar och därtill kopplade tjänster som truckservice, reservdelsförsörjning, uthyrning, finansiering och förarutbildning. Tmhe har ett försäljnings- och servicenät som är aktivt i över 30 länder och har idag mer än 2 000 anställda i sverige. Inom tmhe´s verksamhet på lindholmen i göteborg ligger avdelningen tmhe logistics solutions som ansvarar för utveckling och implementering av logistiklösningar.

Inom affärsområdet jobbar kreativa och dedikerade medarbetare med den senaste tekniken inom iot, digital transformation och andra avancerade tekniska lösningar. Området ligger i framkant, inte bara i sverige, utan också internationellt med sina lösningar. Produkterna säljs redan idag med stor framgång. Systemet bygger på uppkopplade truckar som använder mobil data för att kommunicera med ett central system till vilket kunderna kan logga in. Tjänsten erbjuder kunder tillgång till information som tex driftstimmar, felkoder, antal kollisioner och finns som web applikation men även på mobila plattformar.

I rollen som manager product management ansvarar du för hela produktcykeln. Du arbetar med toyota material handling europes strategier och affärsplan och har en beslutsfattande nyckelroll inom bolaget. Du leder ett team av product managers, business analysts och sales development managers och ansvarar även för avdelningens processer, arbetssätt och plattformar. Du hanterar olika frågeställningar inom product management och planerar och säkrar utvecklingsplanen framåt.

Som manager product management ansvarar du för ett team på idag 6 personer och i rollen ingår fullt personal och budgetansvar.

Rollen innebär ett stort affärsfokus och du ansvarar för deadlines till marknaden.

Du är placerad vid vårt kontor på lindholmen science park i göteborg och rapporterar till senior manager business area telematics.

Vi erbjuder

Hos oss får du möjligheten, att som del i vårt engagerade team, bygga och utveckla avdelningen som arbetar med värdeskapande lösningar för att möta kundernas behov. Du får arbeta inom ett högintressant teknikområde med en mycket stor framtida potential. Som manager product management får du en strategiskt viktig position inom ett globalt företag i ett team med dedikerade och kreativa kollegor.

Kvalifikationer

• affärsdriven person med gedigen erfarenhet av b2b
• erfaren och framgångsrik ledare
• strategiskt arbetssätt och helhetssyn
• grundläggande teknisk kompetens och intresse
• erfarenhet från förändringsarbete och att implementera arbetsprocesser i större bolag
• stark vilja att bygga upp och skapa struktur
• driven, engagerad och kundfokuserad
• trygg, teamorienterad och god kommunikatör

K2 Search är en väl ansedd aktör inom styrelse och VD rekryteringLäs mer

id609 2