Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Manager Development

Toyotas helägda dotterbolag Toyota Material Handling Europa (TMHE), är en av Europas ledande leverantörer av truckar och därtill kopplade tjänster som truckservice, reservdelsförsörjning, uthyrning, finansiering och förarutbildning. TMHE har ett försäljnings- och servicenät som är aktivt i över 30 länder och har idag mer än 2 000 anställda i Sverige. Inom TMHE’s verksamhet på Lindholmen i Göteborg ligger avdelningen TMHE Logistics Solutions som ansvarar för utveckling och implementering av logistiklösningar.

För att vara del av den snabba tillväxten inom affärsområdet Telematics & Advisory Services söker vi nu en Manager Development.

Inom affärsområdet jobbar kreativa och dedikerade medarbetare med den senaste tekniken inom Internet of Things, digital transformation och andra avancerade tekniska lösningar. Området ligger i framkant, inte bara i Sverige, utan också internationellt med sina lösningar. Produkterna säljs redan idag med stor framgång. Systemet bygger på uppkopplade truckar som använder mobil data för att kommunicera med ett centralt system till vilket kunderna kan logga in. Tjänsten erbjuder kunder tillgång till information som tex driftstimmar, felkoder, antal kollisioner och finns som web applikation men även på mobila plattformar. Rådgivningstjänsterna består av utbildningar på plats hos kund och central analys av kundernas data.

Som Manager Development ansvarar du för utvecklingsavdelningen som består av utvecklare, testare, projektledare och arkitekter. Avdelningen är idag 11 personer och kommer att växa under de närmaste åren. Du behöver ha erfarenhet av att driva och leverera lyckade utvecklingsprojekt. Du är en ledare som har förmågan att coacha och motivera medarbetare samt vara van att ansvara för personal och budgetarbete. Du har tidigare drivit en utvecklingsavdelning och vet hur man jobbar effektivt med beprövade processer. Du trivs där du får bygga ett positivt team och driva verksamheten mot uppställda mål.

Inom rollen ligger också ansvar för resursbemanning, rekrytering, inköp samt underhåll av IT-system. Vidare ska du vara bra på att prioritera och bygga givande kontakter med övriga avdelningar inom Toyota Material Handling Europe samt externa leverantörer som exempelvis Microsoft.

Du är placerad vid vårt kontor på Lindholmen Science Park i Göteborg och rapporterar till Senior Manager Business Area Telematics.

Vi erbjuder

Hos oss får du möjligheten, att som del i vårt engagerade team, bygga och utveckla avdelningen som arbetar med värdeskapande lösningar för att möta kundernas behov. Du får arbeta inom ett högintressant teknikområde med en mycket stor framtida potential. Som Manager Development får du bygga en position inom ett globalt företag i ett team med dedikerade och kreativa kollegor. Du får arbeta i en högpresterande och internationell miljö med dynamisk kultur och mycket höga ambitioner inom ett av de mest betrodda och välrenommerade företagen i världen – Toyota.

Kvalifikationer

• Erfaren och dokumenterat framgångsrik ledare
• Teknisk eftergymnasial utbildning och mångårig erfarenhet inom IT-branschen
• Van vid att ansvara för att utvecklingsprojekt håller tidplan och budget
• Erfarenhet från förändringsarbete och att implementera arbetsprocesser
• Driven, engagerad och kundfokuserad
• Trygg, teamorienterad och god kommunikatör
• Realistisk problemlösare med ett strategiskt tänk

I denna rekrytering samarbetar vi med K2 Search. Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med researchkonsult Esra Yucel tel. 0735-2165 02, esra.yucel@k2search.se eller rekryteringskonsult Camilla Helgesson tel. 0766-202919 camilla.helgesson@k2search.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi ser fram emot din ansökan snarast. Urval sker löpande.

Executive Search se.