Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Nordic Bid Manager / Export Sales Specialist

Tunstall Healthcare Group är ett brittiskt världsledande företag inom trygghetsteknik och systemlösningar som underlättar och förbättrar vård och omsorg av äldre, funktionshindrade och kroniskt sjuka. Företaget grundades i Storbritannien 1957 och är med över 1800 anställda ett globalt företag som utvecklar, tillverkar och tillhandahåller trygghetssystem i mer än 30 länder över hela världen. Tre miljoner brukare utnyttjar idag Tunstalls produkter och tjänster. Tunstall Nordic AB – Sverige, Danmark, Finland & viss export – har ca 320 anställda och en omsättning på ca 500 MSEK. Den svenska verksamheten – Tunstall AB – sysselsätter ca 250 personer, med en omsättning på ca 320 MSEK. Huvudkontoret ligger i Malmö. Besök gärna www.tunstallnordic.com för mer information.

Vill du arbeta i ett affärsdrivet bolag med en marknadsledande position som har ett tydligt syfte och goda värdegrunder?

Tunstall har behov av att förstärka sin svenska organisation med ytterligare kraft och kompetens inom sin Bid Management funktion samt exportförsäljning. Denna roll rapporterar direkt till Head of Bid Management samt VP Export Sales.

Utmaningen

Tunstall är inne i en förändringsfas där de går från att vara ett produktföretag till ett teknologibaserat tjänsteföretag. Tunstall står för den nya tekniken och ligger långt fram i utvecklingen. Branschen och omvärlden förändras inom främst tre områden, som i sin tur leder till att Tunstalls lösningar går från att vara produktbaserade till att vara tjänstebaserade.

– Privatisering – från statlig till privat äldrevård
– Digitalisering – teknikskiftet från analogt till digitalt
– Molnifiering – färre lokalt installerade fysiska produkter, molnlösningar istället

Kunderna finns idag inom kommun/offentlig sektor (B2G) och privat sektor (B2B).

Syftet med rollen

Denna befattning är en kombination av fokus på anbud och exportförsäljning. Uppskattningsvis kommer rollen att lägga 75 % av arbetstiden på anbud (varav ca 50 % riktade mot den svenska marknaden och ca 25 % mot den norska marknaden), och 25 % av tiden på försäljningsaktiviteter på Tunstalls europeiska exportmarknader. Sammanfattningsvis är förmågorna inom anbud viktigare än den faktiska försäljningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I anbudsrollen kommer de huvudsakliga ansvarsområdena att vara att;

• Självständigt leda anbudsprocessen enligt gällande rutiner och med hög kvalitet i syfte att säkerställa lönsamma affärer
• Kalkylera förslag till konkurrenskraftig prissättning
• Skapa kvalitativa anbudssvar med utgångspunkt från myndigheternas skallkrav, utvärderingsmodeller samt rådande konkurrenssituationer
• Vara sakkunnig i frågor rörande upphandlingar och LOU
• Genomföra konkurrentanalyser och omvärldsbevakning
• Hantera den norska anbudsmarknaden i samarbete med våra lokala partners, samarbeta med våra norska partners och börja vinna anbud i Norge med målsättning att nå ledande position inom vårt segment
• Ta fram presentationsmaterial och delta i anbudspresentationer hos kund
• Genomföra marknads- och konkurrentanalyser
• Ansvara för överlämning från Bid Management till Project Management
• Förbereda anbudsmaterial som används i Sverige för en internationell marknad
• Göra riskanalyser av förfrågningar och tillhörande avtalsvillkor
• Ansvara för att driva överprövningar och dess genomförande med stöd av Anbudschef och eventuellt juridiska ombud
• Hantera upphandlingsadministration (statistik, bevakning, marknadsanalys m m)
• Skapa produkt och företagsanpassade förfrågningsunderlag (FFU) och sprida dessa hos potentiella kunder i syfte att påverka kravställningar till Tunstalls fördel

I försäljningsrollen är de huvudsakliga ansvarsområdena;

• Försäljning inom definierade marknader, återförsäljare, distributörsnätverk, Key Accounts, geografier och produktområden
• Aktivt söka upp konkurrenternas kunder i syfte att påverka dessa till att efterfråga Tunstalls tjänster
• Självständigt hantera exportkunder och dotterbolag på utvalda marknader
• Vara beredd att resa nationellt och internationellt för att besöka kunder, mässor och andra events

Din bakgrund/profil

• 2-5 års relevant erfarenhet av anbudsarbete, offentliga upphandlingar och/eller försäljning mot aktuell målgrupp
• Förmåga att läsa, tolka och författa kommersiella upphandlingar, dokument och avtal är ett krav, liksom erfarenhet av lagen om offentlig upphandling (LOU), juridisk terminologi samt avtalsrätt
• Erfarenhet av IT-lösningar är meriterande
• Intresse att arbeta internationellt är ett krav och tidigare internationell erfarenhet är meriterande
• Relevant högskole-/universitetsutbildning inom t ex ekonomi, teknologi, juridik

Är du den vi söker?

För att lyckas i rollen ser vi att du har hög självständighet, positiv inställning, energi, lyhördhet, kreativitet och med en stark analytisk förmåga att hantera mycket information. Du har en strategisk höjd och affärstänk med känsla för vad som är gångbart. Stark kommunikativ förmåga samt gillar att skapa och utveckla relationer. Du är en prestigelös lagspelare och en god kollega. Vi lägger yttersta vikt vid dina personliga egenskaper och dig som individ.

Vi erbjuder dig

Tunstall erbjuder stora möjligheter att påverka och bidra med idéer. Som medarbetare får du ett tydligt mandat och frihet under ansvar. Du får möjlighet att arbeta i ett affärsdrivet bolag med en marknadsledande position som har ett tydligt syfte och goda värdegrunder. Tunstall har påbörjat en förändringsresa gällande sin affärsmodell. De ligger i framkant tekniskt inom sitt område och har en unik bredd i sin produktportfölj. Digital Solutions är ett satsningsområde med en framtidssäkrad teknik som är under uppbyggnad och i tillväxt. Vi söker dig som ser möjligheterna i tjänsten och som vill dela med dig av din erfarenhet, engagemang och driv.

Berätta gärna för oss vad det är som lockar dig med denna roll och varför du vill anta den här utmaningen!

Övrigt

Placeringsort Malmö. Resor inom Skandinavien, främst Sverige & Norge men även övriga Europa är en naturlig del i rollen.

Tunstall samarbetar med K2 Search i denna rekrytering. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Martin Edqvist på 076-54 54 028 eller Johanna Hagtorn på 073-961 30 08.
Ansök till tjänsten på www.k2search.se. Ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.
Urval, intervjuer och tester sker löpande. Välkommen med din ansökan!

.