Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Kreditchef Företag

Resurs Bank är en av Sveriges mest snabbväxande banker. Vi erbjuder en arbetsmiljö med högt tempo och ständiga utmaningar där den ena dagen inte är den andra lik. Vi har högt i tak, korta beslutsvägar och en stimulerande affärsdelaktighet med goda möjligheter till både personlig utveckl-ing och utökat ansvar. Vi ingår i en företagsgrupp där alla verksamheter har som huvudinriktning att serva detaljhandeln och dess kunder. För vår del innebär det att vi specialiserar oss på att er-bjuda säljstödjande krediter till detaljhandeln, likviditetsskapande lösningar till företag samt attrak-tiva räntor på sparande. Resurs Bank erbjuder också egna profilerade produkter direkt till konsu-mentmarknaden. Vi är en bank som ligger i framkant gällande nya idéer och koncept samtidigt som vi vill behålla balans och trygghet för våra kunder. Läs mer på www.resursbank.se 

Vill du vara med att utveckla Resurs Bank företagsmarknad bland annat genom att bidra till att Resurs Bank tar in de kundengagemang som man vill till de risknivåer och prisnivåer som man fastställt?

Vi söker en ny Kreditchef som ska driva, utveckla och växa/expandera företagssidan inom Sverige men även i andra länder (främst Norge och Finland). Du är en del i en operativ ledningsgrupp inom kreditfunktionen och rapporterar till Head of Credit & NPL.

Utmaningen

Som Kreditchef har du fullt ansvar för kreditaffären på företagssidan. Ansvarar för kreditbedöm-ningsprocessen i alla företagsengagemang, främst factoring, lite leasing samt mot part-ners/säljfinansombud. Detta är en operativ ledarroll med ett ledaransvar för ett team på 4 per-soner, tre kredithandläggare och en analytiker. Det är en roll där du arbetar nära försäljning och marknadsorganisationen. Allt övergripande som har med kreditbeviljning och uppföljning är det centrala i rollen. Ansvarar för att interna policys och regelverk följs samt att uppdatera och vid-makthålla dessa. Viktigt att ha koll på regler som styr. Rollen innebär även att utveckla koncept för företag inom butik/e-handel samt att föreslå och utveckla processer och digitaliserade lösningar.

Din bakgrund/profil

• Vi söker en mogen junior profil, snarare än en senior profil, med relevant ledarbakgrund alternativt starka ledarpotentialer.
• Vi tror du har 3-5 års erfarenhet av att analysera företags kreditvärdighet.
• Du har arbetat mot företagsmarknaden, van vid att göra kreditbedömningar och värdera små/medelstora företag.
• Van vid att arbeta affärsnära och i en support/affärsstödsfunktion.
• Du är van vid att förbereda och föredra business case för en kreditkommitté.
• Gärna erfarenhet från någon nischbanks aktör alternativt inom en kreditavdelning på ett finansbolag eller på ett större bolag eller från revision sidan.

Är du den vi söker?

Viktiga egenskaper i denna roll är att du har en utpräglad förmåga att kommunicera på ett rakt, tydligt och engagerat sätt på samtliga nivåer i en organisation. Du besitter affärsmannaskap, är flexibel och lösningsfokuserad samt ser möjligheter och har en kreativ ådra. Du trivs i ett företag med högt tempo. Du har strategisk höjd, men trivs även med det operativa. Du är pålitlig, prestigelös och har ett sunt förnuft. Du har goda ledaregenskaper och naturlig pondus. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och dig som individ.

Vi erbjuder dig

Du får möjlighet att komma in i en spännande roll i ett framåtriktat bolag som är i ständig tillväxt. Det är ett företag som har ett bra tänk, är förändringsinriktade, affärsmässiga, har ett stort mod och vågar vara annorlunda samt är inställda på att lyckas med det man företar sig. Du kommer få stora möjligheter att påverka, driva och utveckla sitt ansvarsområde självständigt.
Vi söker en person som ser möjligheterna i tjänsten och som vill dela med sig av sin erfarenhet, sitt engagemang och driv.

Berätta gärna för oss vad det är som lockar dig med denna roll och varför du vill anta den här utmaningen!

Övrigt

Resurs Bank behöver fler kvinnor på chefspositioner i sin organisation, därför ser vi gärna att kvinnor söker.
Placeringsort på Resurs Banks huvudkontor i Helsingborg, vid Väla området.
Resor i tjänsten förekommer.

I denna rekrytering samarbetar Resurs Bank med K2 Search. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Eva Backstam på 076-000 18 20. Då urval, intervjuer och tester sker löpande rekommenderar vi dig att ansöka tjänsten snarast på www.k2search.se. All kontakt med K2 Search behandlas konfidentiellt.
Välkommen med din ansökan!

.