Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Verksamhetsarkitekt

Intrum Justitia är Europas ledande företag inom Credit Management Services och erbjuder heltäckande kredithanteringstjänster som ska bidra till att förbättra kassaflöde och lönsamhet för företagets kunder. Intrum Justitia grundades 1923 och har 3 850 anställda i 20 länder. Koncernens omsättning uppgick 2015 till 5,6 miljarder kronor. Intrum Justitia AB är noterat vid Nasdaq Stockholm sedan 2002. Mer information finns på www.intrum.com 

Vill du vara delaktig i att bygga framtidens Intrum Justitia genom att stärka vår affärsutvecklings- och innovationskraft? Då är du välkommen att söka rollen som Verksamhetsarkitekt!

Inom affärsområdet Innovation Management tar vi fram, utvärderar och driver idéer och affärsutveckling utifrån bolagets vision och mål. Detta gör vi genom hela utvecklingsprocessen: kravställning, implementering och uppföljning.

Som Verksamhetsarkitekt utgör du en viktig länk mellan verksamhetsutvecklande funktioner och IT. Du ansvarar för att omsätta verksamhetens krav till effektiva IT-stöd och du är ägare av Business Intelligence-landskapet och ser till att det finns förutsättningar för både organisationen och våra kunder att förstå verksamheten.

I arbetet ingår bland annat kravställning och strukturering av information samt framtagandet av lösningsdesign. Informationsmodellering och kravspecifikationer till IT-lösningar ska säkerställa en korrekt verksamhetsarkitektur och informationsarkitektur. Detta görs med organisationens nuläge som utgångspunkt där stegvisa förändringar klargör hur ett önskat målläge nås. I rollen ingår även projektledning och samordning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet som verksamhetsarkitekt eller liknande roll inom informationsmodellering. Du har troligtvis akademisk examen i ekonomi eller systemvetenskap och är med fördel certifierad verksamhetsarkitekt. För att lyckas i rollen krävs det att du har arbetat med komplex data och analys, är duktig på att rita lösningar för verksamhetsarkitektur samt att du har erfarenhet av projektledning i utmanande projekt. Goda kunskaper i engelska i tal och skrift krävs då det är standardspråk för dokumentation och dialog inom koncernen.

Kompetenser

Du är analytisk och systematisk i ditt arbetssätt samtidigt som du besitter ett helhetsperspektiv. Vidare har du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka tankar och idéer på ett tydligt sätt. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har ett proaktivt och konstruktivt förhållningssätt, har förmågan att tänka nytt och är van att driva förändringsprocesser.
Samtidigt som rollen ställer höga krav på självständigt agerande är det viktigt att du arbetar väl tillsammans med andra genom att vara lyhörd och flexibel.

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med K2 Search AB, researchkonsult Esra Yucel tel. 0735 – 216502 esra.yucel@k2search.se eller rekryteringskonsult Camilla Helgesson tel. 0760-2029219 camilla.helgesson@k2search.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast. Ansök tjänsten på www.k2search.se 

.