Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Senior projektledare PMO – Stockholm

K-rauta ab och onninen ab är helägda dotterbolag till finlands största handelskoncern, kesko oyj. Efter att ha slagit upp portarna till första byggvaruhuset i sverige 1996 var k-rauta snart rikstäckande med 20 byggvaruhus från haparanda i norr till malmö i söder. Idag har k-rauta cirka 900 medarbetare i sverige och en omsättning på ca 2 miljarder sek. Onninen är en el- och vvs-grossist med ca 330 medarbetare runt om i landet och en omsättning på ca 2 miljarder sek. Tillsammans utgör k-rauta och onninen en stark aktör på marknaden genom att erbjuda företagskunder såväl som konsumenter ett brett utbud av produkter. Verksamheten finns även representerad i finland, norge, baltikum och ryssland.

Rollen

För varumärkena k-rauta och onninen pågår uppbyggnaden av ett centralt pmo med uppdrag att implementera affärsstrategierna och skapa de bästa förutsättningarna för att genomföra effektiva projekt. Teamet består idag av fem personer, som arbetar med att leda projekt och program inom fokusområden som bland annat omfattar affärsutveckling (b2b och b2c), varuförsörjning/sortiment, digitalisering och expansion/integration. Som projektledare driver du projekt från tidig idéfas genom hela implementeringen och är aktivt involverad i organisationens affärsplanering.

Du rapporterar till chef för pmo och är placerad vid k-rautas huvudkontor i akalla.

Att arbeta hos oss

På k-rauta finns alla möjligheter att utvecklas då företaget har en tydlig tillväxtstrategi och samtidigt driver en spännande integrationsprocess. Tempot och förändringstakten är höga och det finns ett driv och en initiativkraft på alla nivåer som definierar kulturen.

På moderbolaget i finland finns det sedan flera år ett globalt pmo som du samarbetar med, och från moderbolagets håll ses sverige som en prioriterad marknad vilket ger medvind för dig och din grupp.

Din profil och vad du drivs av att göra

Du har ett analytiskt och strukturerat sätt att ta dig an projekt och utmaningar, och tycker om att befinna dig i en miljö där du är involverad i de stora frågeställningarna. Samtidigt har du förmågan att ta en abstrakt idé till konkret handling, och vill befinna dig i det dagliga arbetet och inte vid sidan av verksamheten.

Du har gedigen erfarenhet av projektledning som har givit dig många olika verktyg att använda dig av. Du har god förmåga att sätta dig in i komplexa projekt med många intressenter involverade, samt att rapportera till beslutsfattare. Du är också är en skicklig kommunikatör och förändringsledare som har lätt att få med sig andra.

Du trivs i en miljö där du ges stort utrymme för egna initiativ, men där du också ingår i en tätt sammansvetsad grupp för kunskaps- och erfarenhetsutbyte.

K2 Search är en väl ansedd aktör inom styrelse och VD rekryteringLäs mer

id609 1