Vxl: 010-209 97 22
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Sälj- och marknadschef

Vill du vara med och utveckla nya framtida tillväxtföretag? Brinner du för entreprenörskap och företagande? Vill du bli en del av ett nytänkande och innovativt team som ska utveckla Almis marknadsföring? Då är det här rollen för dig.

Rollen

Almi har haft en avgörande roll för ett stort antal svenska företags framgång och tillväxt. Nu tar vi nästa steg i vår egen utveckling för att ännu fler företag ska kunna utvecklas och växa.

Almi ska utveckla sälj- och marknadsfunktionen. För oss är det viktigt att nå ut till alla företag med tillväxtpotential och att företagen förstår och attraheras av det värde som Almi kan tillföra under tillväxtresan. Som sälj- och marknadschef får du en mycket viktig roll i detta arbete.

Det här är en ny roll där du får ett övergripande ansvar för Almis försäljnings- och marknadsarbete som också inkluderar kundvård och kundrelationer. Arbetet innebär både ett dagligt operativt ansvar och ett ansvar för strategisk utveckling av området.

Du planerar och tar fram marknads- och försäljningsaktiviteter på nationell nivå, såsom kampanjer och events. Du driver utveckling av rutiner för säljarbetet hos våra regionala dotterbolag och bistår i sälj och marknadsfrågor. En mycket viktig del är att arbeta med den interna säljkulturen. Att inspirera och ge support till rådgivare och chefer inom Almi.

Digital kompetens och erfarenhet är viktig då arbetet ska drivas effektivt. Våra processer för sälj och marknadsbearbetning ska anpassas och utvecklas för använda de digitala möjligheter som erbjuds idag. Du ska vara systemansvarig för säljsystem och ansvara för integrering med andra system för marknadsföring och kommunikation.

Du ingår i marknads- och kommunikationsavdelningen som består av 5 medarbetare plus kundtjänst med ytterligare 5 medarbetare. Du rapporterar till marknadsdirektören.

Att arbeta på Almi

På Almi har alla ett starkt gemensamt intresse – vi vill se fler växande och framgångsrika företag i Sverige. För att trivas hos oss ska du stimuleras av att arbeta för andra människors framgång och hållbart företagande. Vi söker medarbetare som är utåtriktade, tänker affärsmässigt och har ett stort engagemang för företagande. Miljön är dynamisk och ger möjlighet till personlig utveckling.

Almi befinner sig i ett spännande utvecklingsskede. Det är en innovativ och nytänkande miljö. Drivkraften är att optimera resurserna för att skapa tillväxt i företag. Avdelningen marknad och kommunikation kommer att ha en mycket viktig roll i Almis fortsatta utvecklingsarbete.

På Almi är kompetensnivån hög och samhällsengagemanget en viktig drivkraft. Vi ligger i framkant gällande mångfaldsarbete, det gäller både i arbetet med ut mot företagen och i den interna verksamheten. Almi driver ett aktivt mångfaldsarbete både internt och externt och vi tror på att våra medarbetares olika bakgrunder, erfarenheter, kunskaper och personligheter berikar vår verksamhet. I rekryteringssammanhang är fokus på mångfald utifrån exempelvis kön, ålder, och utländsk bakgrund en självklarhet.

Vem är du?

Vi tror att du har en akademisk utbildning och minst 5 års erfarenhet från sälj- och marknadsföring B2B, vilket innebär att du har ett genuint intresse för området. Du har också skaffat dig erfarenhet av och stort intresse för den tekniska utvecklingen i allmänhet och digitala kanaler i synnerhet.

Du gillar att tänka nytt och lockas av möjligheten att få vara med och bygga något från grunden. Genom att använda dig av ditt strukturerade arbetssätt och din långsiktiga planering vet du hur du ska få både de operativa aspekterna och det mer strategiska perspektivet att fungera tillsammans.

Det är viktigt för dig att verka i en miljö med mycket kontakter både internt och externt, så du trivs i olika sociala sammanhang och tycker det är roligt att prata inför större grupper.

Du tycker om att arbeta i projektform och är van vid att få med dig andra på de förändringar ditt arbete innebär eftersom du är inspirerande och engagerande. Engagemang och egen drivkraft är egenskaper som är viktiga i denna roll.

Om Almi

Almi investerar i framtida tillväxt. Vi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med K2 Search. Önskar du mer information eller har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Katarina Åhlin på katarina.ahlin@k2search.se. Vi ser fram mot att få din ansökan senast den 18 augusti 2017.

Executive Search se.