Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Pressansvarig/Redaktör

Civil rights defenders är en oberoende expertorganisation. Organisationen bildades 1982 i stockholm med syfte att försvara de mänskliga rättigheterna, och då i synnerhet de medborgerliga och politiska rättigheterna, och stärka utsatta människorättsförsvarare. Organisationen arbetar i några av världens mest repressiva länder och regioner där man tillsammans med lokala krafter kämpar för långsiktig och hållbar förändring.

Rollen

I denna nyinrättade roll är din främsta uppgift att se till att civil rights defenders får bra mediegenomslag – internationellt och nationellt. Du är ansvarig för alla mediakontakter, både proaktivt och reaktivt – i sin helhet. Du stöttar organisationens medarbetare i det mediala arbetet, och håller organisationen uppdaterad om medialandskapet genom kontinuerlig omvärldsbevakning. Du är både bidragande och kvalitetssäkrande för materialpublicering på webben. Som redaktör ansvarar du för organisationens flaggskepp – ”time to act” och andra rapporter och publikationer som ges ut, samt att skriva och sprida pressmeddelanden kring civil rights defenders arbete.

Att arbeta på civil rights defenders

Genom att arbeta på civil rights defenders bidrar du till att göra skillnad i världen, du bidrar till att försvara de mänskliga rättigheterna. Civil rights defenders står inför en tydlig expansion och tillväxt med fler internationellt förankrade projekt på väg att startas. Detta får du möjlighet att vara en del av. I rollen får du även möjlighet att bygga upp denna position och utveckla både det reaktiva, som det proaktiva mediaarbetet för hela organisationen.

Vem är du?

Vi ser att du har en gedigen bakgrund och erfarenhet från press-/redaktörsroller inom tidnings-, reportage/publikationsområdet. Du har en djup förståelse och kunskap om medialandskapet i sverige, men även internationellt.

Du är uppdaterad på nya tekniska verktyg som används inom kommunikationsarbete idag, som t ex illustrator, indesign, wordpress, photoshop, sociala medier samt publiceringsverktyg för webb. Du har en utvecklad stilistisk förmåga att uttrycka dig verbalt och skriftligt, både på svenska och på engelska. Har du ytterligare språkkunskaper såsom ryska och/eller spanska så är det meriterande.

K2 Search AB är ett rekryteringsföretag som kan mer än bara rekrytering. Läs mer

id609 3