Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Investment Manager, Uppsala

Almi invest är sveriges mest aktiva investerare i startups och gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom greentech. Almi invest förvaltar drygt 3 miljarder kronor och har sedan start investerat ca 1,8 miljarder i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a google, microsoft, apple och qlik eller noterats på olika börser. Almi invest är ett riskkapitalbolag inom almi-koncernen.

Almi invest har en viktig roll i det finansiella ekosystemet runtom i sverige.

Rollen

Som investment manager i uppsala ingår du i en region som verkar lokalt och regionalt inom fem län. Du identifierar och analyserar unga tillväxtföretag inom flera olika branscher och ansvarar för hela investeringsprocessen, där du också samverkar med privata finansiärer.

Att vara investment manager på almi invest innebär att etablera stora nätverk och relationer med individer, företag och organisationer.

Att arbeta på almi invest

På almi invest får du möjlighet att arbeta på sveriges mest aktiva riskkapitalbolag. Kompetens- och engagemangsnivån är hög och du ingår i en koncern med uppgift att stötta hållbart företagande i sverige.

I region Östra mellansverige ingår du i teamet som identifierat, investerat i och utvecklat flera av almi invests största framgångar. Därmed är du omgiven av kompetenta och drivna kollegor som ser fram emot en kollega som tillför nya tankar och arbetssätt. Att vara investment manager har inte ett givet recept, så du sätter din egen prägel på rollen och i teamet utmanar och utvecklar ni varandra med era respektive kunskaper och erfarenheter.

Vem är du och vad drivs du av att göra?

Du har ett genuint intresse för entreprenörskap i kombination med ett gott affärssinne, och denna kombination tror vi att du kan ha tillskansat dig på olika sätt. Kanske har du arbetat som managementkonsult eller inom en affärsutvecklingsenhet. Kanske har du även drivit eget företag eller verkat inom en entreprenörsdriven organisation. Om du vet hur man gör för att genom ett analysarbete som bas aktivt ta mått och steg för att företag ska bli framgångsrika – då är vi öppna för att höra hur du skulle ta dig an en roll som investment manager.

En drivkraft för dig, utöver att utveckla bärkraftiga företag, är att skapa relationer och bygga nätverk.

För dig är det också viktigt att ingå i en organisation med grundmurade värderingar som har ett samhällsansvar som ledstjärna, eftersom du själv har hög integritet och gott omdöme.

Almi invest ägs av almi företagspartner som i sin tur ägs av staten via näringsdepartementet. Almi driver ett aktivt mångfaldsarbete både internt och externt. I rekryteringssammanhang är fokus på mångfald utifrån exempelvis kön, ålder, etnisk tillhörighet och utländsk bakgrund en självklarhet.

Ansök till tjänsten på www.k2search.se – vi ser fram emot att höra av dig så snart som möjligt! ansökningar och kontakter behandlas självfallet konfidentiellt.

Skapa framgångsrikt VD arbete och registrera dig i K2 Search kandidatdatabas. Läs mer

id609 0