Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Barnrättsjurist med erfarenhet av politisk påverkan

Bris, barnens rätt i samhället, är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell medlemsorganisation som arbetar för ett samhälle där varje barn känner till sina rättigheter och där barnets rättigheter tillgodoses. Fn:s konvention om barnets rättigheter utgör grunden för bris och bris bidrar med sitt arbete till fn:s hållbarhetsmål i agenda 2030. Bris verksamhet finansieras via gåvor, medlemsavgifter och företagssponsring.

Bris söker en engagerad och driven barnrättsjurist med god kännedom om barnkonventionen, mänskliga rättigheter och lagstiftning som är relevant för bris påverkansarbete.

Ditt arbete kommer vara självständigt men i nära kontakt med enhetschef och generalsekreterare. Tillsammans med andra sakkunniga kommer du att arbeta med genomförandet av bris strategi för politisk påverkan. Du kommer att arbeta proaktivt med politikerkontakter, bidra i arbetet med utveckling av bris sakfrågor, identifiera luckor i lagstiftning som rör barns rättigheter och formulera politiska budskap. Dessutom kommer du skriva remisser och underlag för kampanjer, rapporter, anföranden och debattartiklar i nära samarbeta med övriga medarbetare.

Vi söker dig som är/har:

• jurist med mycket god kännedom om barnkonventionen, mänskliga rättigheter och svensk lagstiftning.
• arbetslivserfarenhet av opinionsbildning och politisk påverkan, minst tre år.
• meriterande om du är insatt i förslaget om ny barnkonventionslag och arbete inom ideell sektor.

Vi erbjuder dig:

en självständig roll som barnrättsjurist med fokus på politisk påverkan och policyutveckling i en organisation där du har stora möjligheter att på ett övergripande plan göra skillnad för barn och unga. Enheten för kommunikation, opinion och påverkan ansvarar för bris externa kommunikation, policyutveckling, påverkansarbete och pressarbete. Du arbetar i ett team bestående av nio personer men du samarbetar även med medarbetare på andra enheter.

Anställning: tillsvidareanställning

Start: snarast

Vill du veta mer?

frågor kring tjänsten besvaras av silvia ernhagen, chef för enheten kommunikation, opinion och påverkan, 070-160 88 09.

Övrig information

kollektivavtal finns med idea- akademikerförbunden och unionen. För att få anställning på bris ska utdrag från belastningsregistret uppvisas.

I denna rekrytering samarbetar vi med k2 search som tar emot din ansökan. Vi kommer att läsa ansökningar löpande varför vi ber dig att ansöka tjänsten snarast, dock senast 15 oktober. Ansök tjänsten på www.k2search.se.

 

K2 Search samlar de bästa inom rekrytering, research och koordinering med syfte – att med executive search hjälpa dig stärka er affär och göra er organisation ännu starkare. Läs mer

id609 3