Vxl: 010-209 97 22
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Ekonomichef till Hallsta Pappersbruk

Holmen är en svensk skogsindustrikoncern som tillverkar kartong, papper och trävaror. Genom ägande av skog, vatten- och vindkraft har Holmen själva tillgång till råvaror som är miljömässigt hållbara, flexibla och användbara inom flera områden. Holmen är det enda skogsföretaget som placerar sig på prestigefulla Global 100, ett index över de hundra mest hållbara företagen i världen. Holmen arbetar ständigt med att förnya och utveckla produkter, processer och teknologier för att ligga i framkant för att erbjuda hållbara pappers- och kartongprodukter samt sågade trävaror. Affärsområdet Holmen Paper, ett av Europas ledande företag inom nischen färskfiberbaserat specialpapper tillverkar specialpapper vid två pappersbruk. Vid pappersbruket i Hallsta arbetar nästan 400 medarbetare.

Vi söker en affärsmässig och driven ekonomichef med kompetensbas inom business controlling.

I din roll som Ekonomichef för Hallsta Pappersbruk ansvarar du för finansiell planering, rapportering, analys och verksamhetsstöd samt intern kontroll. Du har personalansvar för två controllers och rapporterar direkt till platschefen i Hallsta. Ett nära samarbete sker också med Finanschefen i Holmen Paper samt andra ekonomifunktioner inom Holmen. Holmens redovisnings- och reskontraprocesser är centraliserade till Holmen Finance Center i Norrköping med vilka ekonomifunktionen har frekvent samarbete med.

Tjänsten är lokaliserad till Hallsta Pappersbruk i Hallstavik med närhet till Uppsala och Norrtälje.

Vi erbjuder

Holmen Paper erbjuder en nyckelroll i ett innovativt och exportinriktat bolag i en bransch med långa traditioner. För rätt person innebär tjänsten stora möjligheter att få vara med och göra skillnad. Företagskulturen kännetecknas av en samarbetsinriktad och prestigelös atmosfär. För att trivas i rollen bör du tycka om att vara en närvarande chef som gärna är hands-on och som vill leda och utveckla ekonomifunktionen med tonvikt på business controlling.

Kvalifikationer

• Civilekonom eller motsvarande med minst 10 års relevant arbetslivserfarenhet, gärna från tillverkande bolag.
• Chefs- eller ledarerfarenhet
• Erfarenhet av ledningsgruppsarbete
• Avancerade kunskaper i Excel och vana att hantera och anlysera stora datamängder.
• Svenska och engelska på professionell nivå i både tal och skrift

Egenskaper

• Affärsmässig och resultatorienterad
• Självständig och driven
• Strukturerad
• Lyhörd och prestigelös
• Utåtriktad med god kommunikationsförmåga i tal och skrift
• Engagerad och entusiasmerande

Önskas ytterligare information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Lena Haeger lena.haeger@k2search.se 070-392 37 10 eller researchkonsult Omar Zaghdane omar.zaghdane@k2search.se 0765-25 90 35 på K2 Search AB. Vi kommer att läsa ansökningar löpande varför vi ber dig att ansöka tjänsten snarast. Ansök tjänsten på www.k2search.se Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

.